[80 B4] demontaż kierownicy z poduszką
[80 B4] demontaż kierownicy z poduszką
Koledzy mam problem ponieważ uszkodzeniu uległ mi pająk pod kierownicą;( problem w tym że w kierze jest Airbag:-( nie wiem jak ją zdjąć żeby nic nie uszkodzić. Wiem że są tam dwie śruby ale sam boję się tam zajrzeć:P Szukałem na forum ale nic takiego nie znalazłem, jeśli coś było to prosze o odesłanie mnie do tematu. Z góry dzięki:D
Ostatnio zmieniony 02 lut 2011, 19:23 przez Key100l, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiek3456
- Forum Audi 80
no to fakt...jak ktos nie ma waga to faktycznie maly problem bo trzeba podjechac do kogos i skasowac bleda.. ja mam wlasnego vaga wiec to nie problem..pawelja89 pisze:Ja bym radził odłączyć aku, bo po co masz później z błędem jeździć albo bawić się w kasowanie skoro można w bardzo łatwy sposób temu zapobiec.
Tak tylko mam nadzieje że kolega mo odpowiednie klucze bo ja w escorcie miałem poduche i klucz do jej odkręcenia to był albo 4.5 albo 5.5 i były dość mocno dokręcone a nie wiem jakie są w naszych 80tkach bo gdybym nie miała takowego klucza to by sie śruby zchrzaniły i by sie ciężko było odkręcić wiec kto mka pioduche i odkęcał niech napisze mioże na jaki klucz tam powinien być
Przepraszam, że odświeżam temat ale wydaje mi się że nie ma sensu zakładać nowego. Mianowicie (tak jak w temacie już istniejącego wątku) dzisiaj demontowałem kierownice z airbagiem ponieważ uszkodzeniu uległ tzw "pająk". Podczas zdejmowania kierownicy wypadła mała blaszka i teraz nie wiem gdzie ją upchać. Nigdzie bydle nie pasuje, nie bardzo widzę sensowne miejsce w którym mogłaby spełniać jakąś funkcje. Jeśli ktoś kojarzy miejsce w którym ona powinna się znajdować to prosiłbym o wskazówki. W linku zdjęcie owej blaszki.
Ok znalazłem. A jeśli komuś by to było potrzebne kiedyś to ta blaszka idzie równolegle do wieloklina, wchodzi w kiere od strony pierścienia ślizgowego klaksonu, przechodzi przez sprężynkę i zatrzaskuje się w małym czarnym walcowatym plastiku znajdującym się przy sprężynującej blaszce która ma za zadanie zapobiegać odkręcaniu się głównej nakrętki mocującej kierownice (ta na klucz 24). Pozdrawiam