homer pisze:MacAudiO, nie obraz sie ale myslalem ze jestes rosadnym czlowiekiem a tym bardzije uzytkownikiem audicy i nie bedziesz jej katowal jakimis rezystorami chip tuning robisz u kogos kto podlacza cie pod kompa i zmienia MAPE sterujaca dawkami paliwa (tak najogulniej)...a nie wlutowuje jakis rezystor ktory ma ta mape oszukiwac(najczesciej tak jest i autko ciaglejezdzi na ssaniu)
Jakoś podszedłeś do sprawy zbyt emocjonalnie

przede wszystkim odwołałem się do tego co napisał
LEO a on czipował maszynę w porządnej firmie.
Aukcja, do której podałem linka nie oferuje rezystora, o którym piszesz tylko konkretną gotową zaprogramowaną kość pamięci a tego typu zabiegi stosowały i stosują również profesjonalne firmy, dla przykładu modyfikacje firmy V-TECH:
Turbo benzynowy
standard 1490,00
personalizowany 2490,00
Turbodiesel
standard 1490,00
personalizowany 2490,00
Wolnossący do 2,5L
standard 990,00
persoanlizowany 1990,00
Wolnossący ponad 2,5L
standard 1390,00
personalizowany 2390,00
Jak widać wersja standard czyli gotowy do wgrania program jest dużo tańszy niż personalizowany czyli indywidualne strojony do konkretnego silnika.
Wracając do tematu przede wszystkim moje pytanie dotyczyło tego czy ktoś miał do czynienia z tą konkretną firmą tuningową, akurat będę miał okazję być w okolicy i zależało mi na informacji czy w ogóle warto ich odwiedzić.
Nad możliwością podniesienia mocy rozglądam się odkąd zostałem posiadaczem tego zacnego pojazdu, więc lekcje w tym temacie mam już raczej odrobione.
Wyjściową kwotę, jaką brałem pod uwagę to około 2-3 tyś zł, mimo to nadal jeżdżę serią, gdyż jak dotąd nikt nie zaproponował mi sensownej oferty kompleksowej modyfikacji mojego silnika.
homer, mam nadzieję że przekonałem Cię że jeszcze trochę rozsądku mi zostało