[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip tuning - opinie i wrazenia
ja nie dałem mówię tylko ile kosztuje.Dałeś 1500 zł za 20KM więcej i mówisz że efekt Cię nie powalił ? Zatem po co to było ?
powiedziałem, że efekt mnie nie powalił na początku, po korektach jest naprawdę nieźle.
pozatym koni aż tyle nie przybyło, ale to nieważne - liczy się moment, a ten urusł i obniżyły się obroty przy których jest dostępny, z 2500 do ok 2300rpm
- Brylantoos
- Forum Audi 80
generalnie jest tak jakby autko miało AFN'a, tylko Vmax nieco niższy. zbiera się od niższych obrotów, dużo mocniej ciągnie,jak pojezdzisz troche to napisz o spalanku i wogole jak sie autko zachowuje.I napisz mi prosze na priv jak juz bedziesz w Kraku i bedziesz mial czas zeby sie spotkac.Pozdrawiam
kiedyś zmieniałem biegi na 3000rpm, teraz w normalnej jeździe nie przekraczam 2700-2800, kiedyś przy wyprzedzaniu trzebabyło redukować, a teraz nawet na 5-tce ciągnie jak szalony
3,4,5- to biegi na których różnica jest powalająca.
spalanie bez zmian (przejechałem już ponad 2000km)
- Brylantoos
- Forum Audi 80
w żadnym zczipowanym (w tej firmie, za innych głowy nie dam) a duuużo ich znam, bo do części sam zakładałem, nic się nie dzialo - jak ktoś ma auto zajechać to zajedzie i bez czipa.PawelG czy zauwazyles jakies minusy tego podkrecenia??Bo wiesz ja mam rok 92 wiec moglo by sie to roznie skonczyc dla mojego silnika.Wiem ze trudno Ci teraz dostrzec jakies zle strony chipsa skoro niunia tak zakindala.Pozdro
jest jedna rzecz, która w takim wiekowym autku może nie wytrzymać (choć ja tego problemu nie miałem), mianowicie przewód doładowania, jeśli jest już stary, sparcialy/nadwyrężony, może pęc. po zmianie na nowy możesz latać na czipie nawet i 400tys km i nic się nie stanie.
[ Dodano: 2007-08-30, 01:56 ]
oto obiecywane przezemnie wykresy:
-
- Forum Audi 80
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip tuning - wasze opinie
witam wszystkich,
zastanawiam sie nad wymianem CHIPA w moim autku ale przed tym chcialbym poznac wasze opinie na ten tema. chodzi mi o to czy
- zwiekszenie mocy wiaze sie ze zwiekszeniem spalania (jesli tak to o ile)
- czy zmiana daje duzo radosci (pytanie retoryczne ;-p)
- gdzie najelepiej to zrobic we wroclowiu lub okolicach
moj silniczek to 1,9 TDI (1Z)
poprawiłem temat
Frano
zastanawiam sie nad wymianem CHIPA w moim autku ale przed tym chcialbym poznac wasze opinie na ten tema. chodzi mi o to czy
- zwiekszenie mocy wiaze sie ze zwiekszeniem spalania (jesli tak to o ile)
- czy zmiana daje duzo radosci (pytanie retoryczne ;-p)
- gdzie najelepiej to zrobic we wroclowiu lub okolicach
moj silniczek to 1,9 TDI (1Z)
poprawiłem temat
Frano
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 22:01 przez tarantura13, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
przy normalnej jeździe nawet spada spalanie od 0.5 do 1l.tarantura13 pisze:zwiekszenie mocy wiaze sie ze zwiekszeniem spalania (jesli tak to o ile)
hhhhy jak by to powiedzieć auto nie do poznania zwłaszcza ze ciągnie od samego dołu.tarantura13 pisze:czy zmiana daje duzo radosci (pytanie retoryczne ;-p)
mysle że wrocław.tarantura13 pisze:gdzie najelepiej to zrobic we wroclowiu lub okolicach
O około 25-30% w zależności od stanu silnka.tarantura13 pisze:o ile mozna zwiekszyc moc po zmianie chipa????
PS mam do sprzedania komputer zachipowany na 120PS. :mrgreen: przekładasz i cieszysz sie mocą.
viewtopic.php?t=9829
-
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Panowie a może ktoś ma namiar jakąś dobrą i sprawdzoną osobę wstawiającej czipy w woj. świętokrzyskim lub okolicach.
może ktoś korzystał z usług http://detech.pl/
może ktoś korzystał z usług http://detech.pl/