Cześć ostatnimi czasy zapragnołem zwiększyć moc mojego silniczka 1.8 gaźnik z gazem.
I zastanawiam się czy ktoś by coś mądrego doradził, narazie myślałem o przepolerowaniu kanałów dolotowych, splanowaniu głowicy (ale zastanawiam sie o ile można ją bespiecznie z planować), i ew. jakiś sportowy wałek rożądu(tylko nie bardzo wiem gdzie kupić). I zastanawiam się o ile może to poddnieść moc. ?
[b2 1.8] Modyfikacje - podniesienie mocy
[b2 1.8] Modyfikacje - podniesienie mocy
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 21:15 przez rudikof, łącznie zmieniany 1 raz.
- czester-11
- Forum Audi 80
z takim silnbikiem jako bazowym jeszcze na gqazniku to za duzo nie poszalejesz , chyba ze kupe kasy wlozysz, ja mam na pelnym wtrysku(serai 113 ps,) grzebane w silniku przy zasilaniu ,glowicy, dolocie i wydechu.co prawda jest roznica w osiagach, troche kucy zlapala koles ma to urzadzonko co sie podlancza zamiast hamowni niewiem jak to sie nazywa dokladnie, i wyszlo w okolicach 130ps i jest poprawa przyspieszenia w 4 osoby z miejsca 9 z groszem do 100.
ale co z tego jak chajcuje jak radziecki traktor, a benzyna droga jak cholera, nie \oplaca sier lepiej kupic mocniejszy silnik.
ale co z tego jak chajcuje jak radziecki traktor, a benzyna droga jak cholera, nie \oplaca sier lepiej kupic mocniejszy silnik.