[All] Modyfikacje - Tłumik sportowy
Tak wiem, szukam tłumika pod silnik V6kamilB4 pisze:ponczo, Nie zapominaj że to audi na filmiku miało silnik v6 ,wiec zwykły r4 nie będzie chodził tak samo jak ten filmiku.

Znalazłem coś takiego

450 euro za tłumik to już troszkę sporo ale pewnie coś za coś :->
mam nagranie nie jest zbyt dobrze nagrane ale może cos usłyszycie postaram się zrobić niedługo lepsze
http://www.wrzuta.pl/film/lcwQMeRp21/wideo002
http://www.wrzuta.pl/film/lcwQMeRp21/wideo002
ponczo, dzienki Szukałem własnie dwururki ale każda dwururka była za długa,z tyłu jest most który ogranicza zabawe z tłumikiem,wiec tłumik musiałbyć jak najkrótszy,niestety.
Ciekawy jestem jakby do twojego autka włozył seryjny tłumik z v6??
A mam taki ze swojego.
[ Dodano: 2008-01-13, 23:41 ]
Dzwięk silnika R5 też jest super kolega miał w A100 własnie 2.3 10v i raz gdzies najechał na coś i sie mała dziurka zrobiła w tłumiku to wtedy chodził jak rasowe v8,ale zaraz zaspawał to bo mu głośno było w środku,ale dzwięk był extra.
Ciekawy jestem jakby do twojego autka włozył seryjny tłumik z v6??
A mam taki ze swojego.
[ Dodano: 2008-01-13, 23:41 ]
Dzwięk silnika R5 też jest super kolega miał w A100 własnie 2.3 10v i raz gdzies najechał na coś i sie mała dziurka zrobiła w tłumiku to wtedy chodził jak rasowe v8,ale zaraz zaspawał to bo mu głośno było w środku,ale dzwięk był extra.
kamilB4 - masz quattro? Jeśli tak to tam nie ma dużego manewru z wydechem typu KM czy WM. W zwykłej B4 jest tylko belka z tyłu, seryjny tłumik jest nawet spory więc chyba nie powinno być problemu z zamontowaniem np. uniwersalnego tłumika Remusa. W B3 montowałem uniwersalny z końcową dwururką i było <ok> Panowie z profesjonalnego zakładu (nawet sami produkowali tłumiki) zrobili mi wszystko cacy aż byłem pod wrażeniem 

- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
RAFAL, no a ja slysze dosc mocno przy malonie, wycietym kacie, srodkowym przelotowym i stozkiem jest dosc glosno przy predkosciach powyzje 150km/h a na trasie jest to mniej wiecej moja stala predkosc i boje sie ze po 3 godzinach ciaglego buuuuuuuuuuum mial bym dosc wiec puki co zostaje seria ale mile dla uch zostalo maxymalne otwarcie przepustnicy przy stozku <ok>