Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Wtryski 216, a może 230?

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
PrzemekPrze

Post autor: PrzemekPrze » 28 sie 2017, 17:24

Jak wiadomo w miarę jedzenia apatyt rośnie, żeby się nie bawić w podjadanie jaki "tunning" polecacie ? AFN + końcówki 216 WZM z allegro (Wrocław) czy iśc dalej 230/260 + wymiana turbo ? Kiedyś pisałem z Krzysiek84 o wtryskach z Volvo. Autem chcę się cieszyć przez kolejne parę lat, dlatego chcę podejśc do tego z głową ,ale również się nie żałować ,że mogłem iść w więcej mocy. Zbyt długo z tym zwlekam, $$ jest gotowy, brak tylko planu i specjalisty który by go zrealizował.

Apropo ciekawi mnie ,czy taka modyfikacja ma wpływ na to ,że auto nie dostanie status zabytku w przyszłości ?

edit: http://allegro.pl/0-216-sportowe-wtrysk ... 23658.html

"MOC JAKĄ MOŻNA UZYSKAĆ NA TAKICH WTRYSKIWACZACH 0.216 TO NAWET 170 KM !!"

Nie przesada z tą mocą ? Może bezpośrednio powinnienem zwrócić się do niego o porady i jakiś projekt, miał ktoś z tym styczność ?

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 28 sie 2017, 18:46

Same wtryski 170 km nie dadzą,
Turbo i tak musisz zmieniać , gdyż T15 nie da rady.
Najlepiej byłoby iść w GT 1549s , wtryski 216-tki , fmic obowiązkowo i mozna stroić , pod warunkiem, że sprzęgło da rade , jak nie , to też nie owijamy w bawełnę i montować custom 240 mm.
Pompe też przydałby się zmienić na Afn z głowiczką 11 mm.

Nie zapomnij o hamulcach , tarcza minimum 280 wentylowana i nowy płyn.

Wtedy na takim zestawieniu 170 km wyjdzie i moment obrotowy z 320 lub nawet więcej Nm , wszystko zależy od osoby która będzie potem stroić Ci auto.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fazziu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fazziu » 28 sie 2017, 20:10

TheSorrow pisze:Apropo ciekawi mnie ,czy taka modyfikacja ma wpływ na to ,że auto nie dostanie status zabytku w przyszłości ?
nie ma z tym problemu nawet możesz wsadzić zderzak i lampy z innej marki i tak będą żółte

PrzemekPrze

Post autor: PrzemekPrze » 28 sie 2017, 20:30

To zabieram się za szukanie gratów, wielkie dzięki po raz n-ty Krzysiek okok

edit: układ chłodniczy wytrzyma ?

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 28 sie 2017, 20:53

TheSorrow pisze:układ chłodniczy wytrzyma ?
Daje radę bezproblemowo , TDI to nie benzyna , że zaraz pod 100 stopni temperatura podchodzi.

Dzihard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kamil

Post autor: Dzihard » 18 paź 2017, 23:45

Koło zamachowe masz ori 1z przetoczone czy jakies inne?

duczus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duczus » 20 paź 2017, 23:54

tak to jest ory przerobione jest to w stanie zrobić każdy ale szczerze nie ma sensu wyjdzie 200 zł taniej niżeli kupić gotowy zestaw i można zapomnieć o sprzęgle.

Jeżeli ktoś chce coś więcej wiedzieć to mam też dosyć pomodzonego tdi było 165 koni i 395 niuta ale po dodaniu tłoczku 11 nie wiem ile jest ale koledzy UWAGA! miałem okazję pościgać się z samochodem leonem słynnym silnikiem arl zrobiony w firmie ecu project wrocław nie obrażając nikogo ale rzekomo autko miał kolega zrobione na około 200 koni i 400 niutonometrów to powiem tyle z kreski mnie brał bo miał procedurę startu i boost loader (im wyższy bieg tym większe doładowanie) ale startujac z 60 km 3 bieg no mijałem go o auto :) aaa ja mam program od kostrza:) który podobno gotowce robi bo i takie informacje usłyszałem .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl