a kto Ci tam pod samochód zagląda. Wspawaj sobie tłumik przelotowy z allegro, prawie taki sam efekt, ale przynajmniej cieszy oko, jak samochód stoi na podnośniku.CartmanDevil pisze:to zeby nie bawic sie w spawanie jakies badziewia co beda wygladaly wiesniacko
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Wycinka katalizatora
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
CartmanDevil, Ale po co kombinować? Wycina Ci całego kata i jego mocowania, wsapwuje na to miejsce rurkę i po zabawie.
-
- Forum Audi 80
wlasnie o to chodzi ze chce wstawic a nie wspawac sobie tlumik, bylem u mechanika i moge miec tlumik przelotowy za jakies 60zl tylko musze wiedziec nr lub od jakiego modelu ma byc ten tlumik zeby zamowic, to wtedy wkrecam zamiast kata i po sprawie :mrgreen: z tąd moje pytanie
Jak ktos wie jaki nr jest tego tluminka ktory mozna wstawic zamiast kata lub z jakiego konkretnie modelu on pochodzi ??
Jak ktos wie jaki nr jest tego tluminka ktory mozna wstawic zamiast kata lub z jakiego konkretnie modelu on pochodzi ??
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
AUDI_A6 pisze:CartmanDevil, Ale po co kombinować? Wycina Ci całego kata i jego mocowania, wsapwuje na to miejsce rurkę i po zabawie.
a kto Ci tam pod samochód zagląda. Wspawaj sobie tłumik przelotowy z allegro, prawie taki sam efekt, ale przynajmniej cieszy oko, jak samochód stoi na podnośniku.CartmanDevil pisze:to zeby nie bawic sie w spawanie jakies badziewia co beda wygladaly wiesniacko
a możesz mi powiedziećczy w 2,3NG nie będzie się nic dziać po wycince? bo kumpel wycioł kata i auto mu więcej paliło i musiał mu jakiś magik coś ustawiać. ostatnio zastanawiałem się nad tym ale nie wiem czy to zrobić.. jak radzisz? a co do tego czy auto jest mocniejsze to zalerzy bo opinie słyszałem różne... z góry dzięki za odpowiedz pozdr
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Sonda jest w katalizatorze, więc musisz ją najlepiej wyciąć z całym gniazdem i wspawać w nową rurkę lub cokolwiek innego. Co do tego czy auto jest mocniejsze to wiadomo jakie są odpowiedzi, jeden mówi że jest różnica drugi się z niego śmieje i tak w kółko. Nie wiem czy znalazła się osoba co zhamowała auto tuż przed wycinką kata i zaraz po.
Witam Panowie odświeżę temat. Więc tak czy ktoś był by tak miły i podał mi długość katalizatora bo chce wstawić na jego miejsce http://moto.allegro.pl/item680315382_st ... e_nr1.html i nie wiem jaką długość 30 czy 40 cm oraz średnice bodajże (50) nie jestem pewien czy to ma jakąś wielką różnicę więc piszę. Oczywiście dzięki za pomoc z góry
tak jak pisał AUDI_A6, sonda jest w katalizatorze. Twój kumpel pewnie miał wycientego kata i wstawioną sonde w miejscu gdzie była, tylko ze w zwykła rurke i się nie dogrzewała. Do poprawnej pracy sonda potrzebuje odpowiedniej temperatury, więc warto ją przenieść jak najbliżej kolektora wydechowego.a możesz mi powiedziećczy w 2,3NG nie będzie się nic dziać po wycince? bo kumpel wycioł kata i auto mu więcej paliło i musiał mu jakiś magik coś ustawiać. ostatnio zastanawiałem się nad tym ale nie wiem czy to zrobić.. jak radzisz? a co do tego czy auto jest mocniejsze to zalerzy bo opinie słyszałem różne... z góry dzięki za odpowiedz pozdr
pzdr
[ Dodano: 2009-07-17, 00:32 ]
CooLXD, sam zmierz
swoją drogą, strumiennica w dizlu... nagraj dźwięk jak to poskładasz
Panowie, a jak ze stroną prawną wycięcia katalizatora? mam ABK, podejrzewam, że od nowości nikt nic nie robił przy katalizatorze, ostatnio sprawdziłem sonde bo mi vag błąd wyświetlał... można spokojnie wycinać? wstawiłbym rurke w obudowie kata i sonde przeniósł bliżej, jak ktoś wcześniej napisał, ale co z przeglądem?
jeśli koleś na przeglądzie będzie chcial się przyczepić to może nie podbić ci przeglądu, ale czy zdarzyło ci sie kiedys, zeby podczas robienia przegladu zagladali ci pod auto? :lol:
Teoretycznie po wycieciu katalizatora auto nie spełnia norm dot zanieczyszczeń, jednak z tak starym katem też napewno nie i robi on więcej szkód niż porzytku.
Teoretycznie po wycieciu katalizatora auto nie spełnia norm dot zanieczyszczeń, jednak z tak starym katem też napewno nie i robi on więcej szkód niż porzytku.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Jak nie zagląda pod auto a jak sprawdza zawieszenie przednie i tylnie wszystko zależy od diagnosty mi powiedział bo w 80 tce mam wycięty kat że jak policja mnie zatrzyma to zabiorą dowód ale to byś musiał trafić na policje z analizatorem spalin a tak trafić to prawie jak szóstkę w totka ale z reguły nie czepiają się braku katalizatora
Więc panowie powtórzę pytanie :oops: jaką mam kupić długość i szerokość strumienicy http://moto.allegro.pl/it...onanie_nr1.html czy ktoś mi pomorze? Nie będę się kład pod auto koło bloku czy te wymiary są bez różnicy?
Witam kolegów.Wiec nie dawno załozyłem chipa i autko fajnie smiga ale dzis wziełem sie za kata cała operacja trwała ok godz. Jakie zaskoczenie było kiedy go odkreciłem ok 40% katalizatora było zawalone sadzą był po prostu zapchany, wziełem kawałek rurki i młotek kilka uderzen i kat pusty w srodku, załozyłem odpaliłem (nic nie dymiło ani auto dziwnie nie chodziło) wszystko normalnie ale auto na 1 i 2 biegu rusza z piskiem opon lepiej sie zbiera z dołu i ogólnie jestem z tego powodu hepy:)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Od pewnego czasu sam zastanawiam się nad wywaleniem kata. Moja A4 ma niby na zegarze 130tyś (a ile w realu). Kat funkcjonuje na razie chyba ok, ponieważ z układu wydechowego leci woda. Na LPG może więcej (wiadomo, taka specyfikacja paliwa). Natomiast w jakim jest realnie stanie to przekonam się chyba po jego wyjęciu.
-
- Forum Audi 80