[b3 1.6td RA] Skrócenie układu wydechowego
- Fighter001
- Forum Audi 80
[b3 1.6td RA] Skrócenie układu wydechowego
Witam przerobilem troche mojego traktora no i jakos zaczal sie odpychac. Zwiekszylo sie troche dymienie a ze mam jasny kolor to tyl po tygodniu od umycia jest troche czarny. Zastanawiam sie nad skroceniem ukladu wydechowego tak by konczyl sie pod autem np. jak w nowych busach. Chcialbym zastosowac oba tlumiki seryjne tak jak teraz jest tylko na krotszym dystansie. No i w koncu moje pytanie :mrgreen: czy nie zmule ta operacja auta :?:
Nie lubie wies tuningu i nie chialbym zeby moje auto chodzilo jak czolg bo wywale jakis tlumik. A moze zastosowac jeden od jakiegos busa, bo z tego co zauwazylen na przykladzie nowego transita to tam jest kat i jeden tlumik koncowy ktory konczy sie pod autem i nie widac dzieki temu dymu.
Nie lubie wies tuningu i nie chialbym zeby moje auto chodzilo jak czolg bo wywale jakis tlumik. A moze zastosowac jeden od jakiegos busa, bo z tego co zauwazylen na przykladzie nowego transita to tam jest kat i jeden tlumik koncowy ktory konczy sie pod autem i nie widac dzieki temu dymu.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 22:15 przez Fighter001, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fighter001
- Forum Audi 80
Kupowałem u tego goscia http://motoallegro.pl/ulter-koncowki-oz ... 02677.html mam NH060. IC jest z fiata marea upchałem go przed chłodnice ciasno tam troche ale sie dało
- Fighter001
- Forum Audi 80
Doładowanie spadło o jakies 0.2 bara ale podkreciłem i znowu dmuchało 1.6 bara. A tak to auto nie puchnie przy pałowaniu lepiej sie chłodzi nie dostaje ciepłego powietrza tylko że ja najpierw jeździłem bez IC na 1.5 bara także jaka jest różnica miedzy seryjnym to nie wiem. A co do tyłu okopconego też tak miałem po załozeniu tej koncowki było o niebo lepiej.
ja mam Transita '08 i końcówki wydechu nie mam pod autem tylko mam pod tylnym zderzakiem zagieta w dol i dym widac przy redukowaniu :mrgreen:Fighter001 pisze:bo z tego co zauwazylen na przykladzie nowego transita to tam jest kat i jeden tlumik koncowy ktory konczy sie pod autem i nie widac dzieki temu dymu.
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
No nie wiem kolego w czerwonej z motorem SB tez to mialem wyglada jak by kat. A wyglada to tak mniej wiecej http://allegro.pl/tlumik-katalizator-au ... 45498.html
W obecnej RA ktora jest z austri z czego wnioskuje ze rzezby nie bylo poniewaz uklad wydechowy jest ori tez to jest.
W obecnej RA ktora jest z austri z czego wnioskuje ze rzezby nie bylo poniewaz uklad wydechowy jest ori tez to jest.