[Audi 2.0 ABT] SWAP WAŁKA ABK DO ABT
Te tłoki planowane nie były, poprostu nie znalazlem dobrych tłoków do ABT były dobre ABK. Gdybym wiedział że tak to wyjdzie zrobiłbym inny manewr. Kupiłbym cały silnik ABK i zrobił hybryde. Dół ABK góra ABT. Nic zobaczymy jak to będzie jeździło. Teraz już jestem na prostej drodze do złożenia tego. W zasadzie to już wjedzie na dniach silnik, skrzynia na koniec głowica i zobaczymy czy to wgl odpali i nie rozleci sie po momencie.
[ Dodano: 2019-09-07, 00:38 ]
Jarewa mozna cis zrobic by temu zapobiec?
[ Dodano: 2019-09-24, 13:16 ]
Witam ponownie! A więc troche to trwało, ponieważ różne przeszkody pojawiają się po drodze. Finalnie złożyłem silnik ABT na tłokach ABK i wałku od ABK. Narazie póki co to wszystko jeździ. Zrobiłem już 600km silnik dostaje mocy jest żwawszy narazie nic nie zaobserwowałem niepokojącego. Mam takie pytanie bo na podobnym temacie był temat że w takich kombinacjach potrafi być stukowe?! U siebie ustawiłem kąt 6st. przyspieszenia, moje pytanie po czym moglbym zaobserwowac że jest stukowe? Jeżdżąc na LPG auto jedzie prawidłowo na Pb nie wiem bo tylko go odpalam, poza tym mój mono do zasilania PB nie jest w pełni sprawny i ma problemy czasem także się nim nie sugeruje.
[ Dodano: 2019-09-07, 00:38 ]
Jarewa mozna cis zrobic by temu zapobiec?
[ Dodano: 2019-09-24, 13:16 ]
Witam ponownie! A więc troche to trwało, ponieważ różne przeszkody pojawiają się po drodze. Finalnie złożyłem silnik ABT na tłokach ABK i wałku od ABK. Narazie póki co to wszystko jeździ. Zrobiłem już 600km silnik dostaje mocy jest żwawszy narazie nic nie zaobserwowałem niepokojącego. Mam takie pytanie bo na podobnym temacie był temat że w takich kombinacjach potrafi być stukowe?! U siebie ustawiłem kąt 6st. przyspieszenia, moje pytanie po czym moglbym zaobserwowac że jest stukowe? Jeżdżąc na LPG auto jedzie prawidłowo na Pb nie wiem bo tylko go odpalam, poza tym mój mono do zasilania PB nie jest w pełni sprawny i ma problemy czasem także się nim nie sugeruje.