Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 ADZ] Zmiana silnika na 2.6 V6.

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Boski;)
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Boski;) » 29 sty 2012, 22:35

Moim zdaniem jeśli chcesz kupić avanta na części to będziesz miał wszystkie dostępne graty pod ręką.. Możesz przekombinować z zamocowaniem silnika do podłużnic wycinając mocowania z b4 albo zamocować go do sanek jak w b3. Ogólnie temat do ogarnięcia. Myślę że z 2.6 będzie mniej zabawy jak z ABF. Po za tym skoro będziesz miał bank części to lepiej nie widzę. Życzę powodzenia w modach <ok>

[ Dodano: 2012-02-14, 23:05 ]
I jak tam posunęły się sprawy swapa?? :evil:

[ Dodano: 2012-02-23, 18:58 ]
I jak tam kolego?? Umarł temat czy co??
:-/

Awatar użytkownika
Radar_radek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Radar_radek » 22 maja 2012, 18:24

Do swapa to dobrze kombinujesz najlepiej kupic cale auto, procz tego co chlopaki napisali pamietaj o przednim zawieszeniu sprezyny 1.8 ma duzo slabsze niz v6 i siadzie ci ladnie.
Wiec rowniez przekladaj amorki ze sprezynami.

Pozostaje jeszcze kwestia skrzyni biegow nie jestem pewien ale v6 bedzie miec wiekszy dzwon i twoja nie podejdzie i wtedy jeszcze inne puoski bo wieksze i grubsze tak samo cie czeka wymiana mcpersonow ale tego nie jestem pewien niech koledzy potwierdza.

W skrócie zrzuc cale sanki przednie z silnikiem i skrzynia i wrzucaj do siebie i problem z glowy, ogarniasz wiazke masz tam kilka kabli do podpiecia, chyba ze kostki beda pasowac p2p, podpinasz chlodzenie i jazda

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 23 maja 2012, 08:07

Ze skrzynią nie będzie problemu bo flansze są takie same. Problem pojawi się podczas jazdy bo ta z 1.8 ma krótsze przełożenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl