Koledzy doradźcie, znajomy ma do sprzedania felgi Schmidt Space Line 8x16 215/35/16 4x108 ET 30, czy przy obniżeniu -40/-40 docelowo -60/-40 będzie to wyglądać przy tak niskim profilu? Przy tej szerokości i ET normalnie zmieści się w nadkolu?
Opony są zjechane od negatywu i tu kolejne pytanie, w takim wypadku nadają się tylko do wymiany czy można na tym przejeździć chociaż jeden sezon?
no no... alu ładne co do opon to trudno okreslic czy sie jeszcze nadają bo od czoła jak sie na nie patrzy to jakiś bieżnik widać... a z boku łyso
na Twoim miejscu pokręcił bym sie za nowymi gumami...
Cena jest dosyć zachęcająca, 999 z oponami bez dekielków. W takim razie w jaką oponę najlepiej celować, dodam że wolał bym większy profil bo dojeżdżam tym autem do pracy. Szukać czegoś pod 195-205 czy za duży naciąg jak na 8j, no a profil 40-50?
juba fele widziałem na zone i też mi przykuły uwagę, przy tym et nie powinny wystawać co do opon to od razu Ci powiem że zakręty musisz odpuścić na suchym a na mokrym nie radze jechać szybko, będzie Cię ściągać i to mocno, przy gwałtownym skręcie na mokrym auto możesz się wymknąć spod kontroli
poszukaj nowych oponek jak nie nówki to używki ale równo zużyte
W sumie kupno nowych opon to nie problem za 3-4 miesiące mógł bym sobie sprawić, a przez ten czas chyba przeżyje na tych ewentualnie na zimówkach pośmigam. Doradźcie mi proszę jaki rozmiar opony szukać bo te co są na felgach o wiele zmniejsza średnice kola, a o komforcie jazdy mogę zapomnieć.
Oczywiście liczę się z tym ale to tak jak z zawieszeniem. Myślałem że jak obniżę auto to bedzie strasznie trzepało, a okazało się że nie jest tak źle a wręcz przciwnie auto pięknie trzyma się drogi i wybiera nierówności. Kalkulatora też używałem, w sumie 55/205 by na mój gust starczyło dzięki obniżeniu ale to tylko teoria, nie mam doświadczenia w tym zakresie.
Siema Otoz mam stare alusy 14" firmy ATS z oponami Bridgestone SF226 195/70r14 (36 tydz 00r) i zastanawiam sie co z nimi robic bo leza juz pare sezonow w piwnic Sa w takim stanie jak na zdj ponizej
Ile moge dostac za komplet (opony+alu) :?: Opony chyba tylko max. na sezon albo i to nie?? Bo chyba nadaja sie juz bardziej na dokatowanie :?: Co sadzicie??
Mysle takze zeby zdjac opony i sie pobawic w renowacje Co radzicie :?: Co nalezaloby zrobic zeby alu dobrze wygladaly?? Bo teraz to chyba tragedia Mysle nad calkowita polerka albo doradzcie jakas inna metode ?? Bo na lato bede i tak zakladal 16" a na tych chcialbym sie troche przyuczyc, no chyba zeby sie sprzedaly Ew. Ile na zlomie placa za kg alu ale to juz ostatecznosc??
Wypowiedzcie sie na ten temat <ok>
juba felgi śliczne, ale nawet przy glebie -100 będą źle wyglądać bo to 16" i do tego niziutka opona Proponuję posadzić auto minimum 60/60 i do tego dać oponę o profilu 50, ale nie szerszą jak 205 :->