[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
moze to nie to samo, ale podobie leza.... http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 3d994cfd9a
reszta w tym temacie https://audi80.pl/b4-19tdi-my-red-av ... 22,150.htm
reszta w tym temacie https://audi80.pl/b4-19tdi-my-red-av ... 22,150.htm
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Tighe napisał:
Witam, chciałbym zmienić kolor swoich felg i widziałem na youtube ciekawy filmik. Mianowicie oklejanie felg bądź całych aut folią. Ich stan jest znakomity dlatego zastanawiam się czy malować i czy jak pomaluję lakier będzie się tak dobrze trzymał jak ten orginalny. Są jakieś wady takiego oklejania :?: Może to zniszczyć znajdujący się pod spodem lakier :?: Oklejenie to chyba dobry pomysł bo w razie czego można folię zerwać mimo, że może być z tym trochę zabawy z racji tego że felgi są 10 ramienne. Widział ktoś jak się spisuje taka folia :?: i jakie są tego koszta :?: Tutaj filmik z oklejania, moim zdaniem dobry efekt wyszedł .
Witam, chciałbym zmienić kolor swoich felg i widziałem na youtube ciekawy filmik. Mianowicie oklejanie felg bądź całych aut folią. Ich stan jest znakomity dlatego zastanawiam się czy malować i czy jak pomaluję lakier będzie się tak dobrze trzymał jak ten orginalny. Są jakieś wady takiego oklejania :?: Może to zniszczyć znajdujący się pod spodem lakier :?: Oklejenie to chyba dobry pomysł bo w razie czego można folię zerwać mimo, że może być z tym trochę zabawy z racji tego że felgi są 10 ramienne. Widział ktoś jak się spisuje taka folia :?: i jakie są tego koszta :?: Tutaj filmik z oklejania, moim zdaniem dobry efekt wyszedł .
mysle ze efekt byłby ok ale tylko i wyłacznie na felgach idealnyych, nie poobcieranych, bez wżerów, mechanicznych wszkodzen itp. nie wiem jak by było z temperatura, po rozgrzanu felgi po kilku ostrzejszych hamowaniach, jak zachowywał by sie dany materiał którym oklejamy felge, analogicznie, czy warunki atmosferyczne, typu mróz snieg, a nawet srodki chemiczne z naszych dróg nie zniszczyły by powłoki oklejonej.
z takimi 10-ramiennymi był by troche zabawy, efekty moze by i były, osobiscie wolałbym tradycyjne lakierowanie (badz jakies niekonwencjonalne....)
z takimi 10-ramiennymi był by troche zabawy, efekty moze by i były, osobiscie wolałbym tradycyjne lakierowanie (badz jakies niekonwencjonalne....)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Też jestem ciekaw jak ta folia się zachowuje, co do mrozu i śniegu to do tej pory u mnie te felgi tego nie widziały więc z folią by było tak samo. Widziałem też amatorsko oklejony dach na czarno podobną folią, trochę ktoś z!@#bał robotę, tego też się obawiam bo nigdy tego nie robiłem. Początkowo myślałem tylko o malowaniu ale szkoda mi tego fabrycznego lakieru który jest w dobrym stanie :->
Panowie bardzo proszę o pomoc, udało mi się zakupić bardzo fajne alusy rozmiar opony 205x55x16 tylko ze ich rozstaw to 4x100 et38 doradzi ktoś jakie założyć dystanse, żeby nie poszerzać samochodu o nie wiadomo ile :?:
myślałem o czymś takim
link
myślałem o czymś takim
link
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, 19:58 przez piter58, łącznie zmieniany 1 raz.
No bo wyglądają dużo lepiej czarne. Powiem Ci, że prowizorycznie pomalowałemTighe pisze:gornik szczerze mówiąc widziałem Twoje 10ramienne co masz na zime i mi się spodobało, takie same mam tylko oczywiście w ori kolorze.
je sprayem w czarnym macie - koszt 25 zł i godzina roboty. Lakier trzyma się już drugą
zimę, przy takich kołach nie bawiłbym się w koszta.