[All] Gadzet - nakladane koncowki wydechu
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[All] Gadzet - nakladane koncowki wydechu
Mam pytanko mianowicie chodzi mi o koncowki wydechow. Chcialem zakupic z alllegro nie caly wydech bo nie ma na tyle funduszy tylko zakupic sama koncowke owalna z niby dyfuzorem cos takiego jak to Link. Czy to daje jakis choc najmniejszy rezultat jezeli chodzi o dzwiek ??? bo wiadomo ze o wyglad to oczywiscie jezel ma ktos przy swojej b3 cos takiego prosilbym o opinie bo nie wiem czy mam kupowac z gory dzieki
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 22:19 przez przemass18, łącznie zmieniany 1 raz.
wiadomo ze za 20 to szmelc tai jak w markecie i nic nie daje ja mam w swojej koncówke z allegro za 50zł i nic nie rdzewieje tylko oczywiscie chociaz raz na tydzien trzeba ja umyć a nie zeby była czarna i moja na niskich obrotach fajnie mruczy ale planuje tez kupic tez podobną tylko z tych drozszych I wydaje mi sie ze do b3 pasuje podwójna owalna konćówka
Ja właśnie szukam czegoś jak najtańszego. Stara końcówka była włożona chyba jakoś na siłę tak że pękła. Musiałem ją więc ściągnąć i umieścić w koszu. Jako że końcowy tłumik mam jeszcze oryginalny to zakładam że za jakiś czas (oby jak najdłuższy) trzeba będzie go wymienić. Dlatego też szukam końcówki wydechu za jak najmniejszą kasę, ale żeby dobrze wyglądała. W jakich supermarketach można je tanio dostać? Auchan? Carrefour? Może któreś z tych budowlanych? Może w jakimś sklepie we Wrocławiu?
Końcówka wydechu
Ja swoją końcówke kupiłem na giełdzie samochodowej w Krakowie. Dałem za nią 60 zł + koszt przyspawania. Mam nie oryginalny tłumik, jego końcówka miała 52 mm średnicy, została obcieta 4 cm od tłumika i na wcisk nałożono nową końcówke i przyspawano. Dźwięk zmienił sie na ładny, czysty bas, nawet niesłychać go w środku auta. Efekt dźwiękowy przy redukcji jest całkiem fajny