[All] Lampy przednie - ksenony, opinie, rady itp
według prawa polskiego możesz założyć ksenony jak masz spryskiwacze reflektorów wysoko ciśnieniowe,automatyczne samo poziomowanie reflektorów (i nie jest tu mowa o elektrycznej regulacji świateł montowanych w naszych samochodach fabrycznie).jak trafisz na służbiste to bez tego co napisałem ,masz zabrany dowód i 200zł mandatu. nie wspomnę o tym co cię czeka w razie wypadku (oby nie) i nie koniecznie z twojej winy.
[ Dodano: 2009-12-05, 20:23 ]
a samo poziomowania sam nie założysz (albo mega rezanie co i tak będzie niezgodne z przepisami ) poza tym jest to nie opłacalne.
a samo poziomowania sam nie założysz (albo mega rezanie co i tak będzie niezgodne z przepisami ) poza tym jest to nie opłacalne.
- henio180
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b3] Lampy Xenon
Witam,
Chciałbym zamontować sobie do Audi 80 B3 1991 r. lampy Xenon, lecz szybciej chciałbym wiedzieć jak to będzie wyglądało. Czy robił ktoś może coś takiego?? Jeśli tak to proszę o fotki i wskazówki.
Dzięki z góry.
Chciałbym zamontować sobie do Audi 80 B3 1991 r. lampy Xenon, lecz szybciej chciałbym wiedzieć jak to będzie wyglądało. Czy robił ktoś może coś takiego?? Jeśli tak to proszę o fotki i wskazówki.
Dzięki z góry.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 13:46 przez henio180, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Tak argumentowana odmowa może mieć miejsce z tytułu autocaso.Ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania, argumentując że pojazd z xenonami jest niesprawny(nie powinien przejść badania technicznego)
Z tytułu oc fura poszkodowanego może być nawet bez przeglądu że o zenonie nie wspomnę.Mienie zniszczone kasa wypłacona.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
pawian78 pisze:według prawa polskiego możesz założyć ksenony jak masz spryskiwacze reflektorów wysoko ciśnieniowe,automatyczne samo poziomowanie reflektorów (i nie jest tu mowa o elektrycznej regulacji świateł montowanych w naszych samochodach fabrycznie).jak trafisz na służbiste to bez tego co napisałem ,masz zabrany dowód i 200zł mandatu. nie wspomnę o tym co cię czeka w razie wypadku (oby nie) i nie koniecznie z twojej winy.
JA tylko dodam że policjant ma prawo zabrać auto na lawete bez dalszej kontynuacji drogi.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
ja ja ja yhy... na bank a gdzie masz przepis o zabieraniu auta? biora Ci dowod rejestracyjny wracasz do garazu zakladasz zwykla zarowke jedziesz na stacje diagnostyczna odbierasz papiery wracasz do garazu wkladasz xenon i jezdzisz czekajac az policja przesle Twoj dowod do rodzimego wydzialu komunikacji, osobiscie sie stawiasz odbierasz i jezdziesz znowu do kolejnej kontroli, prosta intrukcja? mozecie juz nei dyskutowac o glupotach?Jarewa pisze:JA tylko dodam że policjant ma prawo zabrać auto na lawete bez dalszej kontynuacji drogi.
- Jarewa
- Forum Audi 80
Pojazd niezgodny z prawem drogowym zagrażający innym uczesnikom. Nie wiem dokładnie z jakiego artykułu ale na bank taki jest. Jak trzeba poszukam.Kolczat pisze:ja ja ja yhy... na bank a gdzie masz przepis o zabieraniu auta? biora Ci dowod rejestracyjny wracasz do garazu zakladasz zwykla zarowke jedziesz na stacje diagnostyczna odbierasz papiery wracasz do garazu wkladasz xenon i jezdzisz czekajac az policja przesle Twoj dowod do rodzimego wydzialu komunikacji, osobiscie sie stawiasz odbierasz i jezdziesz znowu do kolejnej kontroli, prosta intrukcja? mozecie juz nei dyskutowac o glupotach?Jarewa pisze:JA tylko dodam że policjant ma prawo zabrać auto na lawete bez dalszej kontynuacji drogi.
To co opisujesz nie polega na tym że policja Ci zabierze auto, bo tego zrobić nie może. Po prostu sam musisz wezwać lawete i się odcholować. A policja pilnuje tylko czy nie odjedziesz za kółkiem. Tak jest często po różnych mikro stłuczkach. Mimo że powiedzmy tylko Ci wydech się obluzował przy stłuczce czy pękła lampa, policja nie da Ci odjechać samemu ze względu na to właśnie uszkodzenie zagrażające innym i poczeka aż staniesz na lawecie. Czyli jest tak jak pisze kolczat tylko nie zawszeJarewa pisze:Pojazd niezgodny z prawem drogowym zagrażający innym uczesnikom. Nie wiem dokładnie z jakiego artykułu ale na bank taki jest. Jak trzeba poszukam.
na własnych kołach.Kolczat pisze:wracasz do garazu
- Jarewa
- Forum Audi 80
Dodam że weszła ustawa że inspekcja drogowa będzie mogła już osobówki kontrolować. A unich to ooooo gorzej niź policja.
edit by ufotm: opanuj swoje czarne wizje... <czapa>
edit by ufotm: opanuj swoje czarne wizje... <czapa>
Ostatnio zmieniony 20 lip 2010, 00:08 przez Jarewa, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
to teraz naprawde sie boje... ale tak jak mowie nikt Cie nie zmusza odcholowac auta, sa tylko bardzo wyjatkowe sytuacje, typu wypadek kradzionego auta... mam kumpla ktory prowadzi parking policyjny wiec jestem w temacie i nie kluccie sie bo nie ma na to przepisu, ogolnie policja ma niby dopilnowac abys odjechal autem po wypadkowym na lawecie ale dwa razy rozbilem auta i ani razu nie czekali ze mna na lawete, wiec raz pojechalem o wlasnych silach ;]Jarewa pisze:inspekcja drogowa będzie mogła już osobówki kontrolować