[b4] Lampy przednie tuning - Dayline, Angel Eyes i inne
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Wiatm wiec wrażenia takie montaż łatwy nic nie trzeba kombinować pasują dobrze,jakościowo jak na Taiwan wmiare solidnie wykonane,co do jakości świecenia niestety nie poraźiły moich oczu orgazmem spodziewałem sie lepszego efektu no chyba ze te zarówki co były dane gratis sa takie kiepskie,oczywiscie trzeba całe regulować.o to kilka fotek zamotowanych juz lamp jeszcze nie rezałem kierunków w zderzku bo jeszcze nie zakupiłem kloszy ale kable juz mam podłaczne pod postojówke.Pozdrawiam.
no i oznaczenia na kloszu. Na tego typu soczewkach jest oznaczenie H czyli do żarówek halogenowych, a nie D tak jak być powinno w reflektorach ksenonowych i znaczy to, że użytkujesz reflektory niezgodnie z ich homologacją czyli masz samochód niezdatny do poruszania się po drodze publicznej, także KLAKSON niestety nie wygląda to tak różowo.jest jeszcze układ samopoziomowania...
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Układ samo poziomowania ma byc owszem lecz w autach seryjnie wyposażonych w instalację xenonową. Nigdzie w kodekscie nie ma, że auto z roku np. 94 ma mieć układ samopoziomujący. Ten przepis dopiero wszedł w ruch po roku 2000, i jak wtedy jest montowany xenon to musi być ten układ.Pawog2 pisze:jest jeszcze układ samopoziomowania...
nie zmienia to faktu, że reflektor ksenonowy powinien być homologowany na żarnik ksenonowy i nie przeskoczysz tematu...KLAKSON pisze:Nigdzie w kodekscie nie ma, że auto z roku np. 94 ma mieć układ samopoziomujący. Ten przepis dopiero wszedł w ruch po roku 2000, i jak wtedy jest montowany xenon to musi być ten układ.
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No tutaj tak, zgadza się. Z tym, że mało który policjant jest tak bystry i kumaty by wiedzieć, że lampy pod xeonon mają mieć oznaczenie D a nie E . Widzi, że są spryskiwacze lamp i machnie ręką. Nie mówię, że kieeeedyś nie trafi mi się jakiś łebski policjant. Jak się natrafi to wtedy będę się martwił. Mam te xenony od ponad 6 miesięcy, byłem moim autem w Niemczech, Holandii. Miałem już sporo kontroli za sobą i jakoś jeszcze nikomu one nie przeszkadzały . Jak założysz Xenon o barwie 8000 lub 10000 to nawet strażak zobaczy, że jedziesz ze światłami nielegalnymi <lol> ale 4300K i 6000K nie są tak oczojebne :mrgreen:Pawog2 pisze:nie zmienia to faktu, że reflektor ksenonowy powinien być homologowany na żarnik ksenonowy i nie przeskoczysz tematu...
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt: