[All] Lampy tylne - efekt czerwieni (lakier vs folia)
powiem tak, ze spayem jest o tyle łatwiej że sam ustalasz jaką ilość nakładasz i w miejsce gdzie jest żarówka i odbłyśnik możesz dać mniej a z folią jest tak że co prawda możesz ją naciągać żeby była bardziej przeźroczysta ale mi się to nie udało, zobaczymy co powie master87, jak oklei swoje lampki myślę że da rade coś dziś napisać :lol:
kolczat pisze:jezeli bierzecie pod uwage zabieranie dowodu to miejscie tez na uwadze, ze jak bedziecie chcieli go odebrac to przydaly by sie wam normlanie swiecace na pomaranczowo... wiec albo folia i zdzieranie albo sprey, a w domu drugi komplet nie rezany
pozdro
Kolczat albo nie pozwolić go Sobie wcale zabrać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .Być może za jakiś czas pojawią się pierwsze prośby w dziale ogłoszeń:"pożyczę lampy z pomarańczowymi kierunkami na przegląd". :mrgreen: :mrgreen:
Po kilku godzinach prób i błędów,zużyciu sporej ilości folii udało się zrobic dwie lampki
Jak dla mnie efekt jest super,ale oceńcie sami Błyszczą się jak psu...na wiosne Na żywo wyglądają jeszcze lepiej.Ale nie zrobił bym ich chyba po raz drugi Oklejenie CAŁEJ lampy, a nie tylko jej wierzchniej części to na prawde wyzwanie Przymierzałem do oryginalnych kierunkowskazów i się teraz zastanawiam czy spróbowac je też okleic czy zostawic tak jak są.... w sumie problem czerwonej barwy światła miał bym z głowy,a kierunek fabrycznie jest już czerwony... 8-)
A jeżeli chodzi o halogeny wyszły tak :
Przy czarnym kolorze nadwozia wyglądają na prawde w porządku. Nie są przesadnie ciemne,ale też nie są białe Natomiast sprawiają wrażenie nowych - fotka niestety nie oddaje tego co real.
Jak dla mnie efekt jest super,ale oceńcie sami Błyszczą się jak psu...na wiosne Na żywo wyglądają jeszcze lepiej.Ale nie zrobił bym ich chyba po raz drugi Oklejenie CAŁEJ lampy, a nie tylko jej wierzchniej części to na prawde wyzwanie Przymierzałem do oryginalnych kierunkowskazów i się teraz zastanawiam czy spróbowac je też okleic czy zostawic tak jak są.... w sumie problem czerwonej barwy światła miał bym z głowy,a kierunek fabrycznie jest już czerwony... 8-)
A jeżeli chodzi o halogeny wyszły tak :
Przy czarnym kolorze nadwozia wyglądają na prawde w porządku. Nie są przesadnie ciemne,ale też nie są białe Natomiast sprawiają wrażenie nowych - fotka niestety nie oddaje tego co real.
No master87, możemy zakładać zakład jakiś wiesz co ja bym się pokusił o czerwone lampki tylko właśnie czy ori czy folia :?: Jeśli folia to będą całe czerwone a jeśli ori to w miejscach na kierunki lekko jaśniejsze sam zdecyduj. A co powiecie na te kierunki z filmiku czy świecą bardziej na czerwono czy na pomarańczowo :?:
Nie ma problemuysiul pisze: No master87, możemy zakładać zakład jakiś
Ale ja już mam u siebie seryjnie te czerwone :ysiul pisze: wiesz co ja bym się pokusił o czerwone lampki tylko właśnie czy ori czy folia :?: Jeśli folia to będą całe czerwone a jeśli ori to w miejscach na kierunki lekko jaśniejsze sam zdecyduj.
Jak przyłożyłem folię do nich to świecą niestety na czerwono...stąd mój dylemat.
Mnie się wydaje,że tak jak świecą może już zostac.Oczywiście Ty wiesz lepiej jak to wygląda na żywo,ale nie mrugają na czerwono a to najważniejszeysiul pisze: A co powiecie na te kierunki z filmiku czy świecą bardziej na czerwono czy na pomarańczowo :?:
kolczat, no niestety tak to już jest ważne że są czerwone jak jak mnie zatrzymają to mam nadzieję że dostane pokwitowanie na 7 dni a tak na poważnie jak już wcześniej mówiłem to po sesji kolejne podejście do lampek bo w sumie został mi jeden komplet (co prawda również pomalowane ale papier ścierny czyni cuda )