[All] Lampy tylne - efekt czerwieni (lakier vs folia)
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nic się nie dzieje.Tą folie mam już od roku i przeżyła letnie upały i zimowe przymrozki.Mycie też nie wpływa na jej trwałość no chyba że potraktujesz ją myjką ciśnieniową.co do malowania to niestety jeszcze nie widziałem dobrze pomalowanych lamp.Zawsze zostaje taka chropowata struktura.Nie ma idealnie gładkiego efektu końcowego.
e tam nie ja u siebe malowałem z tyłu lampy(przyciemniałem) sprejem fakt faktem sprej drogi , zmatowiłem lampy przed malowaniem i juz 2 lata nic się nie dzieje nic chropowatego niema, proponuje wyjąc wszystkie lampy i malowac jednoczesnie zeby potem nie było ze jedna jest ciemniejsza od drugiej, a znam takie przypadki.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
używałem farby motip, chyba tak się nazywała, dość popularny spray. Mówiąc z czasem, chodzi mi o czas np 2 latazietek pisze:mnie nic nie schodzilo, moze kiepskiej jakosci sprayKelis.Zx145 pisze:tyle tylko, że spray z czasem schodzi, ja mam pomalowane sprayem i widac już że kolory bardziej przebijaja się niz na początku, wg mnie nie jest to złe rozwiązanie ale po czasie trzeba się z tym liczyć.
Nie wiem jak wy, ale w skuterkach są całkowicie czerwone lampy (niektorych) tak jak w 1 poscie koles ma wszystko czerwone nie... to można bylo by zrobić jak skutrowcy, fioletowe zarowki... bo jak wiadomo, w kierunkach mamy zwykle zarowki bezbarwne swieca tam jak swieca(chodzi o tyl) a na nich są kapturki banki czy jak to tam sie zwie, zielone, i to przechodzi przez pomaranczowa przeslone i na koncu cieka czerwona, a gdyby tak zrobic zeby wyrabac ta pomaranczowe dziadostwo i troche mocniej zrobic czerwony kierunek + zielona zarowka? Mysle ze by bylo OK, bo zielony + czerwony daje zolty, ale praktyka i teoria swoja droga... takie komplety zarowek nie sa tragicznie drogie chyba 20zl za 4 zarowki... <ok>
Wybaczcie ale nie wiem jaką podstawke mają nasze żąrowki czy bau15 czy p21... widze ze to te same trzpienie tylko wielkosc bańki inna..?
Znalazlem
a tu bardziej odpowiednie, ale jak widac zamowienia sa albo po 10 sztuk albo od razu po 10tys. klik
Wybaczcie ale nie wiem jaką podstawke mają nasze żąrowki czy bau15 czy p21... widze ze to te same trzpienie tylko wielkosc bańki inna..?
Znalazlem
a tu bardziej odpowiednie, ale jak widac zamowienia sa albo po 10 sztuk albo od razu po 10tys. klik