[B4] Lampy tylne - potrojne swiatla pozycyjne
[B4] Lampy tylne - potrojne swiatla pozycyjne
Planuje sie niebawem zabrac za zrobienie potrojnych swiatel tyl, na forum widzialem podwojne, czy kto sie bawil w przerobienie calosci?
Mam dylemat jak dobrac sie do srodka-przeciwmgielne z tego co widzialem z kazdej strony zamkniety profil, Lepiej probowac rozszczelnic lampy czy wyciac a potel wlutowac tylna scianke?
Plan zaklada podswietlenie jako postojowki diodami LED SMD na listwie samoprzylepnej, czy biale czy czerwone i ilosc bede testowal majac to w domu.
Odblysnik od przeciwmglowych planuje zostawic i mysle ze zastosowanie diod spawi ze nie bedzie jasniej jak w przypadku zarowki.
Do tego wylacznik odcinajacy srodkowe lampy w przypadku przegladu badz upierdliwego miska.
Stop mysle ze wzgledu na jego jasnosc pozostawic jeden w oryginalnym miejscu.
Jakies pomysly/sugestie/ulepszenia?
Mam dylemat jak dobrac sie do srodka-przeciwmgielne z tego co widzialem z kazdej strony zamkniety profil, Lepiej probowac rozszczelnic lampy czy wyciac a potel wlutowac tylna scianke?
Plan zaklada podswietlenie jako postojowki diodami LED SMD na listwie samoprzylepnej, czy biale czy czerwone i ilosc bede testowal majac to w domu.
Odblysnik od przeciwmglowych planuje zostawic i mysle ze zastosowanie diod spawi ze nie bedzie jasniej jak w przypadku zarowki.
Do tego wylacznik odcinajacy srodkowe lampy w przypadku przegladu badz upierdliwego miska.
Stop mysle ze wzgledu na jego jasnosc pozostawic jeden w oryginalnym miejscu.
Jakies pomysly/sugestie/ulepszenia?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2010, 23:47 przez klife, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kto o tym nie myslal...
Miszkoda bylo niszczyc moich czarnych lamp do tego...
Nie mniej jednak jest to wykonalne. Nie polecam ci odcinania skorupy bo po
pierwsze primo nie zrobisz tego rowno i mozesz polamac
po drugie primo nie przykleisz/lutujesz jej spowrotem tak samo szczelnie.
Listwy samo klejace na dluzsza mete odpadna - klej ni jest taki mocny - uzywam tego wiec wiem Trzeba zastosowac inny lepszy klej.
Miszkoda bylo niszczyc moich czarnych lamp do tego...
Nie mniej jednak jest to wykonalne. Nie polecam ci odcinania skorupy bo po
pierwsze primo nie zrobisz tego rowno i mozesz polamac
po drugie primo nie przykleisz/lutujesz jej spowrotem tak samo szczelnie.
Listwy samo klejace na dluzsza mete odpadna - klej ni jest taki mocny - uzywam tego wiec wiem Trzeba zastosowac inny lepszy klej.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
pierwsze jak sam wspomniales jest to niezgodne z prawem
dwa szerokie swiatlo takie jak planujesz najlepiej by wyszlo z dwoch blend rs2 i mialbys pole do popoisu ingerujac tylko w tylna scianke swiatla
jesli bys sie upieral przy swoim projekcie to musialbys rzezbic tylna klape zeby to zrobic jakos sensownie a nie druciarsko
koszt uzyskania rownomiernego blasku moze byc zbyt wysoki
Zycze powodzenia
dwa szerokie swiatlo takie jak planujesz najlepiej by wyszlo z dwoch blend rs2 i mialbys pole do popoisu ingerujac tylko w tylna scianke swiatla
jesli bys sie upieral przy swoim projekcie to musialbys rzezbic tylna klape zeby to zrobic jakos sensownie a nie druciarsko
koszt uzyskania rownomiernego blasku moze byc zbyt wysoki
Zycze powodzenia
Ja bawiłem się z tymi "środkami".Nawierciłem od wewnątrz po pięć otworków pod diody 5mm.Rewelacji nie było.Ale przy pierwszej kontroli Pan władza zauważył.
No pobąkiwałem że chyba lepiej jak jestem lepiej widoczny-hehe.Pan odpowiedział żebym nie przesadzał.Dzięka Bogu na tym się skończyło.Jak zmieniłem blendę na całą czerwoną to teraz mam postój w stopie i przeciwmgłowych.Do przeciwmgłowych dałem oprawy na żarówki dwuwłóknowe. Także i tu i tu jest po 5watt i jest to równe światło.Z tym środkiem dałem se siana bo tam ani lustra,ani kształtu.
No pobąkiwałem że chyba lepiej jak jestem lepiej widoczny-hehe.Pan odpowiedział żebym nie przesadzał.Dzięka Bogu na tym się skończyło.Jak zmieniłem blendę na całą czerwoną to teraz mam postój w stopie i przeciwmgłowych.Do przeciwmgłowych dałem oprawy na żarówki dwuwłóknowe. Także i tu i tu jest po 5watt i jest to równe światło.Z tym środkiem dałem se siana bo tam ani lustra,ani kształtu.
Przytargalem wlasnie jedna do domu i zaraz miniszlifierka pojdzie w ruch, mam pytanie: czy w zwyklych postojach tych skrajnych jest jakis odblysnik czy tylko zarowka w czerwonym kloszu?
Nie wiem czy usuwac ten od przeciwmgielnych zeby nie bylo zbyt jasno czy moze to jasniejsze swiatlo jest spowodowane mocniejsza zarowka przeciwmgielnych?
[ Dodano: 2011-01-06, 16:46 ]
Sam sobie juz odpowiedzialem, zarowka ma 21W czyli tyle ile ma stop u nas a pozycja 5W.
Przerobilem lampe duzo grzebania i kombinowaia z roznymi materialami zeby odbijaly swiatlo w calej lampie, ostatecznie zostala sama lampa bez odblysnika od przeciwmglowych, potrzebuje tylko 2 mocowania zarowki od pozycji zeby pociagnac instalacje..
oto efekt na zarowce przeciwmgielnej, tak na smaka
jak skoncze wrzuce wiecej fot.
Nie wiem czy usuwac ten od przeciwmgielnych zeby nie bylo zbyt jasno czy moze to jasniejsze swiatlo jest spowodowane mocniejsza zarowka przeciwmgielnych?
[ Dodano: 2011-01-06, 16:46 ]
Sam sobie juz odpowiedzialem, zarowka ma 21W czyli tyle ile ma stop u nas a pozycja 5W.
Przerobilem lampe duzo grzebania i kombinowaia z roznymi materialami zeby odbijaly swiatlo w calej lampie, ostatecznie zostala sama lampa bez odblysnika od przeciwmglowych, potrzebuje tylko 2 mocowania zarowki od pozycji zeby pociagnac instalacje..
oto efekt na zarowce przeciwmgielnej, tak na smaka
jak skoncze wrzuce wiecej fot.
podwójny postój i stop. w lewe lampie na miejscu przeciwmgielnego -gdzie musiał zostać usunięty odblask poprzez rozciecie od tyłu obudowy. jeszcze coś z wyrównanie jasności bo minimalnie świeca mocniej.
dwa ostatnie to już po wyrównaniu jasności. praktycznie nie ma różnicy. dopiero jak się przygląda z 0,5 metra temu. w środkowej nie ma uchwytu żeby oryginalnie na zatrzask oprawkę ładnie zamontować. dla mnie starczy zaranie.
dwa ostatnie to już po wyrównaniu jasności. praktycznie nie ma różnicy. dopiero jak się przygląda z 0,5 metra temu. w środkowej nie ma uchwytu żeby oryginalnie na zatrzask oprawkę ładnie zamontować. dla mnie starczy zaranie.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2011, 00:20 przez marian89, łącznie zmieniany 2 razy.