[All] Mocowanie tablicy rejestracyjnej.
[All] Mocowanie tablicy rejestracyjnej.
Panowie, zna ktos jakis patent na zamocowanie tablicy rejestracyjnej tak aby nie bylo ramki ale i nie bylo potrzeby dziurawienia jej wkretami, dodam ze klej nie wchodzi w gre bo chodzi tez o to aby mozna byla ta rejestracje bezproblemowo zdjac i zalozyc.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ja u siebie (wprawdzie dodatkowo bo śruby też były) miałem ją przyklejoną na taśmę dwustronną, taką samą jak montowane są listwy boczne. Ciężko było ją potem oderwać, ale nie było z tym też większego problemu. Podczas jazdy nie ma szans żeby odpadła, jak będzie dobrze przyklejona, listwy boczne nie odpadają to i tablica nie odpadnie.
przyklej punktowo czarnym silikonem. apropos....zawsze mnie bawia teksty typu...
hehehe a po co chcesz zdejmowac tablice? to juz jest problem nastepnego wlasciciela. dla ciebie nawet lepiej, zeby jej nikt nie mogl zdjac:PSłonik pisze:dodam ze klej nie wchodzi w gre bo chodzi tez o to aby mozna byla ta rejestracje bezproblemowo zdjac i zalozyc
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A no poto chce ja zdjac a konkretnie moj kumpel nie ja, chociaz mi tez sie ten patent przyda w przyszłosci, ze jak ma zderzak przedni w cabrio zrobiony na gładko bez miejsca na blache to jadac na jakis zlot ect chcialby ja zdejmowac a pozniej zakladac bez problemu zpowrotem.kyto pisze:hehehe a po co chcesz zdejmowac tablice? to juz jest problem nastepnego wlasciciela. dla ciebie nawet lepiej, zeby jej nikt nie mogl zdjac:P
O czarnym silikonie to doskonale wiem i używam czesto, pisalem ze klej nie wchodzi w gre. Mnie czesto bawi umiejetnosc czytania ze zrozumieniem u niektorych
[ Dodano: 2008-03-04, 23:50 ]
Na stacje benzynowe i sklepy spozywcze napadac NIE bede
[ Dodano: 2008-03-04, 23:53 ]
Nie klej, nie tasma, nie sruby i nie ramka, mam namysli cos w rodzaju np jakiegos bardzo mocnego magnesu w zderzaku, tylko ktory magnes aluminium przyciaga albo innego sprytnego sposobu.
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Słonik, nie wiem jak by się to sprawowało w warunkach użytkowania na drodze ale może coś takiego http://www.allegro.pl/item317383067_nan ... urbo_.html
http://www.allegro.pl/item318137097_lep ... ratis.html
Skoro utrzymuje telefon który w porównaniu do tablicy jest o wiele cięższy to myślę że nie było by problemu, drogie to nie jest także można wziąć na próbe
http://www.allegro.pl/item318137097_lep ... ratis.html
Skoro utrzymuje telefon który w porównaniu do tablicy jest o wiele cięższy to myślę że nie było by problemu, drogie to nie jest także można wziąć na próbe
magnes z aluminium ...niezłe diamagnetyka nie przyciągniesz , chyba ze byś moze podkleił jakies neodymy i wtedy drugi komplet pod zderzak....Słonik pisze:
[ Dodano: 2008-03-04, 23:53 ]
Nie klej, nie tasma, nie sruby i nie ramka, mam namysli cos w rodzaju np jakiegos bardzo mocnego magnesu w zderzaku, tylko ktory magnes aluminium przyciaga albo innego sprytnego sposobu.
Moze sie myle ale taka tasma magnetyczna to sie chyba trzyma na metalu a zderzak to raczej metalowy nie jestAro69 pisze:Przyklej na klej do rejestracji taśmę magnetyczną taką jaką stosuje się w drzwiach lodowek(ta taśma jest pozatym bardzo elastyczna)czasem napewno widziałeś takie niby nalepki na samochody,lodówki właśnie z takiej taśmy i masz po sprawie.Na zloty jak znalazł
Powodzenia
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80