[All] Podświetlenie - tablica rejestracyjna na LED
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
[All] Podświetlenie - tablica rejestracyjna na LED
Witam, Panowie szybkie pytanko, czy białe podświetlanie na diodach jest zgodne z prawem, bo kompletnie się w tym nie orientuje...
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2010, 18:35 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
myślę, że z prawem nie będziesz miał problemu!
Ale czy Ty chcesz u siebie coś takiego założy do deski? Nie lepiej zakupić diody?
Kiedyś miałem coś podobnego w fordzie tymczasowo jak mi zaśniedziały ścieżki na płycie i nie miałem podświetlenia deski i nocą nieciekawie się jechało w dłuższej trasie, oczy naprawdę dostają;
po drugie to estetycznie nie za bardzo też mi się widziało...
ale coś takiego będę chciał założyć sobie do bagażnika zamiast ori podświetlenia <ok>
Ale czy Ty chcesz u siebie coś takiego założy do deski? Nie lepiej zakupić diody?
Kiedyś miałem coś podobnego w fordzie tymczasowo jak mi zaśniedziały ścieżki na płycie i nie miałem podświetlenia deski i nocą nieciekawie się jechało w dłuższej trasie, oczy naprawdę dostają;
ale coś takiego będę chciał założyć sobie do bagażnika zamiast ori podświetlenia <ok>
ale koledze chyba chodzi o podświetlanie tablicy rejestracyjnej, no chyba, że to ja się mylęLenio21 pisze:Wysłany: Dzisiaj 13:46
myślę, że z prawem nie będziesz miał problemu!
ale coś takiego będę chciał założyć sobie do bagażnika zamiast ori podświetlenia
[ Dodano: 2008-07-27, 14:00 ]
o miałem racje <ok>
a no to sorki, nie domyśliłem się :oops: jakoś na myśl, jak zobaczyłem te lampki to przyszły mi do głowy wiejskie tuningi wnętrza jakie nie raz udało mi się zobaczyć :lol:
co do prawa to pewne jest to że nie można stosować żadnych dodatkowych świateł w jakie auto nie jest wyposażone seryjnie, czyli na przykład zatrzymają Ci dowód za podświetlane dysze spryskiwaczy, diody w grillu lub w lampach...
co tam jeszcze widziałem... podświetlana antena na dachu (na wzór BMW..."rekinek")
reasumując...podświetlenie tablicy masz w oryginale więc kwestia będzie dotyczyła tylko barwy ale skoro chcesz białe (a takie masz teraz, no może żołte) więc ja bym się nie zastanawiał
swoją drogą może sam sobie kupię :mrgreen:
tylko żeby ktoś o zwinnych rączkach Ci nie wyrwał tego modułu :roll:
co do prawa to pewne jest to że nie można stosować żadnych dodatkowych świateł w jakie auto nie jest wyposażone seryjnie, czyli na przykład zatrzymają Ci dowód za podświetlane dysze spryskiwaczy, diody w grillu lub w lampach...
co tam jeszcze widziałem... podświetlana antena na dachu (na wzór BMW..."rekinek")
reasumując...podświetlenie tablicy masz w oryginale więc kwestia będzie dotyczyła tylko barwy ale skoro chcesz białe (a takie masz teraz, no może żołte) więc ja bym się nie zastanawiał
swoją drogą może sam sobie kupię :mrgreen:
tylko żeby ktoś o zwinnych rączkach Ci nie wyrwał tego modułu :roll:
- robertas1.8
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Biale beda ok. Co do samych modulow to powiem ci ze mam takie czerwone 3 diodowe i swieca naprawde dobrze. SuperFlux jest rewelacyjny. Jak chcesz zalozyc takie 2 to radze ci jednak skozystac z opcji 3 diodowej bo 8 fluxow to bedzie moim zdaniem za duzo. ja sam powymienialem w aucie we wszystkich lapkach /oprucz tablicy wlasnie/ zarowki na fluxy i jestem super zadowolony!!!
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja mam u siebie założone białe diody.jak świecą to światło odbijane od tablicy rejestracyjnej daje lekko niebieskawy kolor taki błękit.jakieś niecałe dwa lata temu miałem o to sprawe w sądzie tzn nie przyjołem mandatu bo gliniaże twierdzili że mam niebieskie podświetlanie.sąd orzekł że mam wszystko prawidłowo bo żarówki są białe, światło które daja jest białe a to że robi sie lekko niebieskie po odbiciu od tablicy rejestracyjnej nie jest nigdzie w przepisach określone...
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80