[b4 all] Replika zderzaka RS2
Kolczat, dodatkowo jechałem po ten zderzak swoim cabem do Torunia także jeszcze paliwo doszło. Cała impreza z lakierowaniem i po ostatnich modach halogenów przekroczyła 5000zł, ale nawet gdybym chciał ukraść taki zderzak to nie wiem skąd trzeba było zapłacić i kropka.
Natomiast co do zwykłych laminatów popieram UFOtm. Jeśli ktoś ma trochę samozaparcia i umiejętności to jest w stanie zrobić sobie zderzak RS2 na bazie laminatu w taki sposób, że nawet wprawne oko nie dostrzeże różnicy.
Wielką zaletą niektórych replik zderzaka RS2 jest brak przetłoczenia na tablicę rejestracyjną. Wielu chętnie jeździłoby dzięki temu bez blachy (rok temu w grudniu tak miałem). Z ori RS2 ciężko usunąć te przetłoczenie, bo odpadnie cały prostokąt
Ważne jest też to, że żadna laminatowa replika nie ma patentu z RS2 na otwieranie i zamykanie jednej kratki dającej dostęp do zaczepu holowniczego. A wyobraźmy sobie zakopanie zglebionego audi i wyciąganie go (jak, skoro nie da się wsadzić ręki i zaczepić linki o wahacz, który jest pod ziemią ).
Natomiast co do zwykłych laminatów popieram UFOtm. Jeśli ktoś ma trochę samozaparcia i umiejętności to jest w stanie zrobić sobie zderzak RS2 na bazie laminatu w taki sposób, że nawet wprawne oko nie dostrzeże różnicy.
Wielką zaletą niektórych replik zderzaka RS2 jest brak przetłoczenia na tablicę rejestracyjną. Wielu chętnie jeździłoby dzięki temu bez blachy (rok temu w grudniu tak miałem). Z ori RS2 ciężko usunąć te przetłoczenie, bo odpadnie cały prostokąt
Ważne jest też to, że żadna laminatowa replika nie ma patentu z RS2 na otwieranie i zamykanie jednej kratki dającej dostęp do zaczepu holowniczego. A wyobraźmy sobie zakopanie zglebionego audi i wyciąganie go (jak, skoro nie da się wsadzić ręki i zaczepić linki o wahacz, który jest pod ziemią ).
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
ja do swojej pierwszej Coupety, dawno temu wyrzeźbiłem zderzak z laminatu w połączeniu z oryginalnym zderzakiem coupe i przerobieniem na zwykłe oświetlenie (w laminacie było przygotowane miejsce na oswietlenie Porsche). Zabawy było sporo. Ostatecznie wyszło super ale po roku użytkowania jak słońce zrobiło swoje + temperatura silnika to laminat się trochę pofalował ale nic złego się nie działo nawet po jakichś delikatnych przycierkach spodem. Jego wytrzymałość zweryfikowało życie i przy dzwonie się rozsypał (odpadły rogi) ale że była w nim ori belka spełnił swoje zadanie. Sumując to dorabianie samych tylko uchwytów do mocowania nie zda egzaminu a i jeszcze trzeba dorabiać rant do mocowania do błotników :evil: . Wszystko da się zrobić ale jest to zadanie dla cierpliwych.
Sorki za jakość fotki ale coś tam widać jak to było spasowane
Sorki za jakość fotki ale coś tam widać jak to było spasowane
https://www.olx.pl/oferta/zderzak-audi- ... cf492df234
Tu masz na miejscu w Polsce i tanije niż w De
Dzwon do sprzedawcy i zapytaj
Dzieki. Widzialem oferte. Na zdjeciach wyglada ok. Ciekawy jestem jakosci na zywo.teeree pisze:https://www.olx.pl/oferta/zderzak-audi- ... cf492df234
jakość, mmh wg mnie nie oczewkiwał bym cudów,
samo to, że zderzak nie posiada własnego wzmocnienia/belki jak to jest w oryginale, tylko uchwyty mocujace przykrecasz bezposrednio do tych metalowcyh przynitowanych blaszek ze zderzaka, nie ma w nich otworów, samemu trzeba zrobić tak samo jak w tych plastikowych "pletwach" od strony nadkoli,
Pomimo to, uważam , że jest to dobrą, dużo tanszą alternatywą do oryginalu,
i zapewne da rade to dobrze spasować,
samo to, że zderzak nie posiada własnego wzmocnienia/belki jak to jest w oryginale, tylko uchwyty mocujace przykrecasz bezposrednio do tych metalowcyh przynitowanych blaszek ze zderzaka, nie ma w nich otworów, samemu trzeba zrobić tak samo jak w tych plastikowych "pletwach" od strony nadkoli,
Pomimo to, uważam , że jest to dobrą, dużo tanszą alternatywą do oryginalu,
i zapewne da rade to dobrze spasować,
- Daniel Choros
- Forum Audi 80