[b4] Stylizacja - projekt Tuning Black
Panowie co do tych zmian w Audi są widzę mieszane uczucia.....
Jednym się podoba , drugim mniej a trzecim wcale.....
Ja bym się pokusil tu o użycie stwierdzenia "od gustu zależy opinia"
A więc tak : W aucie zrobione naprawdę wiele , i bardzo dobrze wyprowadzone do najmniejszej cząstki która wzbogaca calośc tej B4.
Ja też z jeden strony bylbym na tak : Dużo pracy, ladnie wyglada, i dobrze spasowalo, jest czym sie szczycic i chwalic....
A z drugiej strony ... hmmm Audi 80 to Audi 80. Można by ją wzbogacać w jakies delikatne dodatki , mody ale nie robić szału....
I nie zabierć od czegoś z innej pólki i dawać do innej.....
Audi 80 wg mnie zostala stworzona stylistycznie z prostej lini i tym wlasnie ma zachwycać i czarować....
Taką prostotą a jednocześnie wielkim zwróceniem uwagi na detale i calość wykonana w wielkiej estetyce i ładzie.
Auto które ma duszę i charakter..
Jeżeli ktoś lubi tuningować auta to niech odpowie sobie na pytanie...
Dlaczego te samochody które zostaly "przesadnie" wymodelowane stają się nic nie warte.....
A w aucie gdzie jest podciągnięte wszystko pod wygląd danego modelu i wersji cena idzie w góre i to naprawdę znacznie..
Ponieważ auto ma być autem.
I ja kupując sobie 80tke bede szukal taką która jest najbardziej dopieszczona , dopracowana , a jednocześnie nie stracila smaku i uroku....
Za to móglbym dac nawet podwojoną cenę niż rynlkowa.
Jeśli szukalbym A6 to już nie wezme 80tki z motorem 2.0 ale jest po modach i przypomiana A6 czy A8....
To już nie ma smaku i tego czegoś....
Widzialem auto ostatnio ktore gosc zrobil.
zielona 80tka b4 z 92 rok chyba 2.0 motor.
zrobil to wygladem przypominającą jak pamietam to audi a8 z 2010 roku.....
wywalil ponad 40 tys....
chce za nią 29 tys....
i sprzedaje i sprzedac nie moze.....
i pytanie po co to zrobil ????
ani dla biednego to ani dla bogatego.....
cos mi to przypomina motorower aprilla....
49 cm3 pojemnosci a obity plastikiem i z daleka wyglada jak ściagacz który ma przynajmniej to zero jedno z tylu jeszcze....
kazdy ma inny gusti prosze sie nie sugerowac moją wypowiedzia....
ja tylko napisalem co mysle... a nie jak jest....
Jednym się podoba , drugim mniej a trzecim wcale.....
Ja bym się pokusil tu o użycie stwierdzenia "od gustu zależy opinia"
A więc tak : W aucie zrobione naprawdę wiele , i bardzo dobrze wyprowadzone do najmniejszej cząstki która wzbogaca calośc tej B4.
Ja też z jeden strony bylbym na tak : Dużo pracy, ladnie wyglada, i dobrze spasowalo, jest czym sie szczycic i chwalic....
A z drugiej strony ... hmmm Audi 80 to Audi 80. Można by ją wzbogacać w jakies delikatne dodatki , mody ale nie robić szału....
I nie zabierć od czegoś z innej pólki i dawać do innej.....
Audi 80 wg mnie zostala stworzona stylistycznie z prostej lini i tym wlasnie ma zachwycać i czarować....
Taką prostotą a jednocześnie wielkim zwróceniem uwagi na detale i calość wykonana w wielkiej estetyce i ładzie.
Auto które ma duszę i charakter..
Jeżeli ktoś lubi tuningować auta to niech odpowie sobie na pytanie...
Dlaczego te samochody które zostaly "przesadnie" wymodelowane stają się nic nie warte.....
A w aucie gdzie jest podciągnięte wszystko pod wygląd danego modelu i wersji cena idzie w góre i to naprawdę znacznie..
Ponieważ auto ma być autem.
I ja kupując sobie 80tke bede szukal taką która jest najbardziej dopieszczona , dopracowana , a jednocześnie nie stracila smaku i uroku....
Za to móglbym dac nawet podwojoną cenę niż rynlkowa.
Jeśli szukalbym A6 to już nie wezme 80tki z motorem 2.0 ale jest po modach i przypomiana A6 czy A8....
To już nie ma smaku i tego czegoś....
Widzialem auto ostatnio ktore gosc zrobil.
zielona 80tka b4 z 92 rok chyba 2.0 motor.
zrobil to wygladem przypominającą jak pamietam to audi a8 z 2010 roku.....
wywalil ponad 40 tys....
chce za nią 29 tys....
i sprzedaje i sprzedac nie moze.....
i pytanie po co to zrobil ????
ani dla biednego to ani dla bogatego.....
cos mi to przypomina motorower aprilla....
49 cm3 pojemnosci a obity plastikiem i z daleka wyglada jak ściagacz który ma przynajmniej to zero jedno z tylu jeszcze....
kazdy ma inny gusti prosze sie nie sugerowac moją wypowiedzia....
ja tylko napisalem co mysle... a nie jak jest....
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Racja...UFOtm pisze: popieram jak najbardziej bo jak sie zmienia auto to robi sie to w/g swojego gustu a nie po to zeby takie sprzedawac... od dawna mowilem ze nie rozumiem kolegow klubowiczow tego i innych klubow ktorzy "spuszczaja" sie nad autem prawie ze do kazdej srubki a pozniej chca kosmiczne pieniadze za auto...
Sam tego nie rozumiem... Gdzie sens a gdzie logika... Kupujesz auto, inwestujesz w nie ogrom pieniédzy, zachwycasz sie i za pol roku sprzedajesz za pieniadz w zaden sposob nie adekwatny do tego co w nie wlozyles... O ile sprzedasz...
Uwazam, ze jesli juz zabierasz sie za tuning to albo jest to dochodowa akcja albo z zamilowania, a w tym przypaku nie sprzedal bym takiego auta juz nigdy...
Ja też wkladam pieniadze i robie swoje B4 z myślą żeby go nie sprzedać juz.....
Bo poieniędzy tak wiele nie nabiore a kupić inne, oc, przeglad, potrzebne rzeczy i sie nie oplaca.....
A za miesiąc czy dwa zauważę wycieki czy padnie coś kosztownego....
A tu mamy taką np B4 dopracowaną, wszystko porobione, znamy ją od podstaw co i w jakim stanie jest. poszanujemy i jazda na dlugie lata .....
Bo poieniędzy tak wiele nie nabiore a kupić inne, oc, przeglad, potrzebne rzeczy i sie nie oplaca.....
A za miesiąc czy dwa zauważę wycieki czy padnie coś kosztownego....
A tu mamy taką np B4 dopracowaną, wszystko porobione, znamy ją od podstaw co i w jakim stanie jest. poszanujemy i jazda na dlugie lata .....
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z czerwona pikowana skaja na masce... obrzydliwa ! ...
edit by ufotm: nie krzycz !
A sorki nie zauwazylem nawet... Tak to jest jak sie w pracy na szybko pisze...
edit by ufotm: nie krzycz !
A sorki nie zauwazylem nawet... Tak to jest jak sie w pracy na szybko pisze...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.