Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Wyciszanie drzwi + dystanse głosnikowe

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Korzonek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] Wyciszanie drzwi + dystanse głosnikowe

Post autor: Korzonek » 11 kwie 2007, 23:20

Witam panów mam kilka pytań na temat wygłuszenia drzwi a mianowicie powiedzcie czym to zrobić najlepiej i jak można jakieś foto na ten temat. Czy mam wygłuszyć w środku i na zewnątrz drzwi bo widziałem że zdjęto tapicerkę drzwi i naklejono wygłuszenie na drzwi ale czy jest też ono w środku bo troche czytałem. :-) Jak wykonać samemu te nie wiem czy dobrze zrozumiałem taschki żeby zamontować większe głośniki radio JVC KDG 821 :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 11:23 przez Korzonek, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 12 kwie 2007, 22:50

Korzonek, wszystko masz juz opisane w tym dziale. Przejrzyj go na spokojnie. Poszukaj tematów napisanych przeze mnie na poczatek.
Wszystko tu masz, a jak czegos nie rozumiesz to wroc i pytaj.

Korzonek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Korzonek » 14 kwie 2007, 00:30

Hej DOC dobrze piszesz siedze tu kilka godzin i czytam i czytam nie mam dość ale temat wciąż mnie nurtuje bo jedne posty zrób sam drugie jedź do salonu ja mogę sam wygłuszyć drzwi matami czy lepiej salon i jakie maty o tych też jest dużo np DYNAMAT mam w obecnej chwili tylko allegro i zakup przez internet.Nagrzewarke zakupie ale w jaki sposób wygłuszyc Kłaść jeden kawałek koło drugiego szczelnie na blasze wewnątrz drzwi i pod boczkiem. Drugie czy głośnik przykręcić do drzwi czy boczka bo też jest różnie czy stosować te taschki. Ja mam kombi troche nietypowe i już wysyłałem zdjęcia boczków drzwi do firmy która robi te taschki twierdzą że z takimi się nie spotkali. Dzięki za pomoc tylko jedno jeszcze pytanie głośniki do tego sprzętu w/w skala cenowa ok 400 zł jakie w których miejscach. Mam normalne na podszybiu i 16,5 drzwi tylnie syczki przy klamkach na tyle. narka
Przepraszam DOC nie rozumiem Twego wcześniejszego postu: Nie zapomnij wyciąć otworów w oryginalnych boczkach centrycznie tak jak głosnik. Zrób te otwory mniejsze ok 12-13 cm. Da Ci to lepszy efekt niz otwór 16-17 cm w tym przypadku. Może to być zarówno kwadrat jak i koło, aby w obu identycznych rozmiarów.

Awatar użytkownika
Szajba
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szajba » 14 kwie 2007, 19:03

Witam mam takie same boczki jak ty i zamontowałem głośniki 16,5 cm bez żadnych ringów czy tashek. Materiał boczka jest dość sztywny i nic nie pracuje, nie trzeszczy-jest poprostu lux. Dodatkowo masz elektryczne szyby także to tylko kwestia wymierzenia wycięcia otworu. Nie mam aparatu, ale może później załączę jakieś zdjęcie z telefonu jak to u mnie wygląda. Obrazek Obrazek
Jak pewnie wiesz ten boczek jest spłycony, ale akurat daje to ładny kanał na głośnik i wszystko ładnie pasuje i aż się prosi żeby to wykorzystać.

Korzonek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Korzonek » 14 kwie 2007, 20:31

Dzięki nie źle to wygląda ja jeszcze pstrykne tył bo tam mam dwa głośniki i chce coś z nimi też zrobić ale rewelacja powiem Ci. Kwestia dobrania głośników dzięki

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 14 kwie 2007, 22:01

Szajba, Dziwię się ze dobrze Ci to gra na oryginalnych boczkach, a wogole to wytłumiłeś drzwi?Głośniki bardzo mi się podobają

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 15 kwie 2007, 00:22

Gra jak gra, ale zauważcie jak malo ciekawie wyglada beż żadnej fazki na głosnik.
Z tymi boczkami faktycznie tylko rezanie pozostaje lub montaz w ten sposób.

Korzonek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Korzonek » 15 kwie 2007, 10:38

DOC Ty dobry w tym jesteś dużo czytałem opisz mi jak dokładnie wytłumić drzwi wyłóż to jak dla osła tego nigdy nie robiłem i jeżeli wyjdzie to rezać nie będe przodu tylko tylnie drzwi bo i tak tam głośniki i dzióry są dzięki :lol:

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 15 kwie 2007, 14:10

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787 drugi post od góry.. Wystarczy troche poszukać po interencie ....ale chyba się nie chce

Korzonek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Korzonek » 15 kwie 2007, 21:22

Audi A6 Ok stary czytam dokładnie te forum ale na VW forum nie wchodziłem mam B4 AVANT to mnie interesi więc inne strony nie wchodzą mi jestem prosty znam się tylko na legalności aut i ich numerach VIN car audio to dla mnie nowość więc pytam pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 15 kwie 2007, 21:33

Korzonek, spoko ale wpisujesz w google "wytłumienie drzwi" i znajdujesz ja właśnie tak znalazłem ;-)

Korzonek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Korzonek » 15 kwie 2007, 21:43

Ok aż tak się nie zaglębiałem myślałem że fotum to jest jedyne do. modelu audi więcej nie szukałem pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szajba
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szajba » 16 kwie 2007, 00:18

Nie ma się co dziwić, bo to poprostu gra bardzo dobrze. A jeśli chodzi o wygląd to na żywo wygląda lepiej panie Administratorze :), ale i tak nie było to robione na super wygląd tylko symetrię i najlepsze wykorzystanie tego boczka i nie pchanie się w koszty i zmianę boczków i kupowanie do nich tashek. Jeśli chodzi o fazki i ciekawość wyglądu to czasami jak się przefazkuje, to się schowek przy zamkniętych drzwiach nie otwiera :). Drzwi są wytłumione. Zapewniam, że na codzień nie oglądam tych maskownic przy otwartych drzwiach, ani też jak to jest zamontowane, bo nie mam na to czasu. :) Siadam, wciskam panel i cieszę się muzyką,a przy zamkniętych drzwiach i tak nic prawie nie widać.

kolczyx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH+lpg
Kontakt:

Post autor: kolczyx » 16 kwie 2007, 08:59

Ja widzialem na zywo jak to wyglada u kolegi Szajby i jest ok i gra super :-D

patryk_85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: patryk_85 » 27 cze 2007, 21:15

Podpinam się pod temat. Zakładam właśnie elektryczne szyby z przodu, kupuje więc oryginalny całe zestaw, ale mam możliwość kupienia razem z nim właśnie takich nietypowych boczków-wydaje mi sie że może być całkiem niezły dźwięk z tego. Zastanawiam się jednak czy nie lepiej kupić jednak taschki? Proszę doradźcie, szczególnie wszystkie za i przeciw, no i ewentualnie może ktoś miał porównanie w odsłuchu takich 2 konfiguracji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl