Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Śmietnik - nowy dział

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Śmietnik - nowy dział

Post autor: Doc » 28 gru 2008, 03:00

W nawiązaniu do apelu o bałaganie, dla moderatorów stworzyłem nowy, zamknięty dział pod nazwą Śmietnik.
Wszystkie tematy zbędne tam przenoście. Odbywa się to łatwo i szybko za pomocą jednego kliknięcia, przycisku dostępnego podczas usuwania tematu. ( patrz screen )

Tematy ze śmietnika same będą znikać po upłynięciu 150 dni.
Usuwając do śmietnika dany temat, uzasadniajcie postem.

Moderatorzy nie bójcie się korzystać z tego. Sympatycy nie bójcie się zgłaszać złych postów moderatorom dając samemu adnotację w poście.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 28 gru 2008, 13:22

Hmy, trzeba będzie przetestować :-P

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 28 gru 2008, 16:35

Ale nie wrzucajcie do śmietnika wątków, które ewidentnie nadają się do wywalenia w kosmos :-P , np. źle nazwane. Bo dopiero zrobi się śmietnik :-P .

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 28 gru 2008, 16:57

Ja proponuje aby każdy z modów wziął sobie jeden dział na oko i go "przeczyścił", jeśli taka propozycja pasuje Wam to ja zaklepuje dział z Sienkami Diesla, osobiście zaglądam tam najczęściej i najbardziej jestem zorientowany w tym dziale jeśli chodzi o wszystkie działy forum, jeśli trzeba będzie uporządkować inny dział również się pisze ale bedize mi o wiele trudniej. Co Wy na to ?

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 28 gru 2008, 19:11

Bardzo dobry pomysł - na wielu forach się z tym spotkałem!
Ja mam jeden dział więc spróbuję go przeorać ale potrwa to troszkę..

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 28 gru 2008, 19:47

Solskier pisze:Ja proponuje aby każdy z modów wziął sobie jeden dział na oko i go "przeczyścił"
W sumie, to od początku każdy powinien mieć, jakieś swoje poletko do obrobienia. Biorę na razie Nadwozie i wnętrze.
Danek pisze:Ale nie wrzucajcie do śmietnika wątków, które ewidentnie nadają się do wywalenia w kosmos :-P , np. źle nazwane. Bo dopiero zrobi się śmietnik :-P .
Jeszcze nie widziałem śmietnika, w którym jest porządek. No chyba, że masz na myśli segregowanie odpadów ;-)

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 28 gru 2008, 19:54

To co chłopaki robimy listę :

1. Ja - Silniki Wysokoprężne
2. Jacek - CA
3. Irek - Nadwozia i Wnętrze

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 28 gru 2008, 19:59

Solskier pisze:Ja proponuje aby każdy z modów wziął sobie jeden dział na oko i go "przeczyścił"
Pomysł częściowo dobry, częściowo dla tego iż: aktualnie nikt nie ma przydzielonego działu, dlatego modujemy to co się nawinie. Jeśli każdy będzie modował swój dział i na nim się skupił to co w sytuacji kiedy powiedzmy danych moderatorów nie będzie przez jakiś czas z różnych przyczyn? Taki dział może wtedyz "zarosnąć chwastami" bo pozostali modowie będę sprzątać jedynie na swoim podwórku. Chyba że będzie po kilku modów do każdego z działów, tylko wtedy znowu modowie mogą wchodzić sobie w drogę. Co myślicie?
Solskier pisze:jeśli taka propozycja pasuje Wam to ja zaklepuje dział z Sienkami Diesla
Planowałem właśnie zrobić dla tego działu takie zestawienie ze skrótami do odpiwiednich tematów np: 1,9TDi - Szarpie i do tego linki gdzie coś takiego było poruszane i skutecznie zostało to rozwiązane, i tak do wszystkich częstych problemów. W dziale tym jest 40 stron tematów, chciałem je wszystkie przelecieć, ale jeśli zamierzasz zrobić coś podobnego to nie ma sensu żebyśmy się dulowali Solskier.

Solskier pisze:To co chłopaki robimy listę :

1. Ja - Silniki Wysokoprężne
2. Jacek - CA
3. Irek - Nadwozia i Wnętrze
Ale na wszelki wypadek zaklepie "Zawieszenie" :-P

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Solskier » 28 gru 2008, 20:08

Labiel, Nie chodzi mi konkretnie o to aby każdy mod miał tylko i wyłącznie swój dział tylko o to abyśmy teraz się podzielili i postawili te działy na nogi a później jak już je uporządkujemy to nadal będziemy wspólnie wszyscy razem usuwać z każdego działu wszystkie problemy. Chciałbym aby każdy z Nas na chwile obecną upodobał sobie jedne dział i go doprowadził do porządku , tzn, wywalił nie potrzebne tematy, te pozamykane, te zdublowane wielokrotnie i przede wszystkim ustalił jedne i właściwe TAGi tak aby wyszukiwarka dawała sobie lepiej z tym rade. Zdaje sobie również sprawę z tego iż nie zajmie to chwile ale myślę ze każdy z Nas spędza sporo czasu na forum wiec powoli możemy sukcesywnie dążyć do celu.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 28 gru 2008, 20:37

Solskier pisze:Nie chodzi mi konkretnie o to aby każdy mod miał tylko i wyłącznie swój dział tylko o to abyśmy teraz się podzielili i postawili te działy na nogi a później jak już je uporządkujemy to nadal będziemy wspólnie wszyscy razem usuwać z każdego działu wszystkie problemy
Wybacz Piotrze, ale osobiście uważam, ze takie przydzielenie moda do konkretnego działu, jest bardzo dobrym pomysłem. Będzie można bardziej się skupić, na swojej robocie.
Labiel pisze:co w sytuacji kiedy powiedzmy danych moderatorów nie będzie przez jakiś czas z różnych przyczyn? Taki dział może wtedyz "zarosnąć chwastami" bo pozostali modowie będę sprzątać jedynie na swoim podwórku.
Wtedy informuje o tym innych, a Ci po zrobieniu obchodu po swoim terytorium, idą na gościnne występy do niego ;-)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 28 gru 2008, 21:45

Wybacz Piotrze, ale osobiście uważam, ze takie przydzielenie moda do konkretnego działu, jest bardzo dobrym pomysłem. Będzie można bardziej się skupić, na swojej robocie.
Ja się tez pod tym podpisuję - zapanuję większy ład i porządek ;-)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 28 gru 2008, 23:01

Solskier pisze:Labiel, Nie chodzi mi konkretnie o to aby każdy mod miał tylko i wyłącznie swój dział tylko o to abyśmy teraz się podzielili i postawili te działy na nogi
W takim razie jak najbardziej się pod tym podpisuję. W takim razie tak jak wcześniej już pisałem mogę zająć się działem "zawieszenie". Czeka mnie tam duużżżoo pracy. Tylko żeby się nie okazało że na koniec zostanie tylko kilka tematów :mrgreen:

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 28 gru 2008, 23:14

Odnośnie tagów w dziale silnikowym planuje lekko zmodyfikować ich konstrukcje, tak żeby pisać tylko pojemność silnika i jego oznaczenie, bez modelu, bo wiadomo, że wiele z nich było w wielu generacjach.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele

Post autor: IC69 » 28 gru 2008, 23:17

Odnośnie tagów w dziale silnikowym planuje lekko zmodyfikować ich konstrukcje, tak żeby pisać tylko pojemność silnika i jego oznaczenie,
Kuba, a nie uważasz, że taka modyfikacja może wprowadzić dodatkowe zamieszanie?

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 28 gru 2008, 23:35

Właśnie nad tym myślałem i raczej nie, to co jest teraz to niezły śmietnik. W ten sposób skupiamy się tylko na silnikach, poza tym ułatwi to nazywanie tematów.

Co więcej jak będziesz chciał poszukać czegoś na temat Cabrio/Coupe/90 itp nie będzie Ci wyskakiwało mnóstwo niepotrzebnych tematów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”