Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1,8 s] wysokie obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
davideks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1,8 s] wysokie obroty

Post autor: davideks » 20 paź 2008, 10:46

Witam wszystkich użytkowników forum audi. Mam Audice 1,8 na jednopunkcie , benzyna + gaz. Od momentu jak ją kupiłem tj. jakiś rok temu mam z nią ten sam problem, mianowicie trzyma wysokie obroty , około 2 tyś. po puszczeniu nogi z gazu ( bieg jałowy). Zacząłem banalnie od wymiany czujnika cieczy chłodzącej, koszt 15 zł i było dobrze przez tydzień. Zakupiłem nowy droższy i tez było dobrze ale też tylko przez tydzień. Następnie wymieniłem całą szpryce z silniczkiem krokowym ,potencjometrem przepustnicy itd. i o dziwo poprawiło się na mniej więcej miesiąc. Kolejna wymiana to uszczelka pod wtryskiem i tez poprawa na tydzień. Oprócz całego silnika wymieniłem już chyba wszystko i nic. Piszę tego posta bo może o czymś zapomniałem i ktoś z szanownych Klubowiczów mi to wskaże. Oprócz części związanych z obrotami wymieniłem przewody , świece, kopułkę , palec. Nie działa zegar temperatury cieczy chłodzącej jeśli miało by to jakieś znaczeni. Pomóżcie mi proszę, niech znowu uwierzę w to auto. Ewentualnie proszę o adres dobrego mechanika z okolic Włocławka (nie wymieniacza części)

_uwaga
Ostatnio zmieniony 20 paź 2008, 11:26 przez davideks, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krzysiek11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiek11 » 20 paź 2008, 11:08

wygląda na złą emulacje sondy lambda

Awatar użytkownika
davideks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davideks » 20 paź 2008, 11:21

sonde wymieniłem ale przyznam szczerze ze gdy ja wypne nic się nie dzieje

Kolego było na forum wiele postów na podobne tamaty szczególnie przy ABT uzyj szukajki i dopiero potem pisz.

[ Dodano: 2008-10-20, 15:42 ]
przeczytałem wszystkie posty na temat wysokich obrotów. Nigdzie nie znalazłem podobnego przypadku dlatego pisze
Ostatnio zmieniony 20 paź 2008, 11:45 przez davideks, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl