[B3 1.8 RU] Od czego te kabelki ?
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B3 1.8 RU] Od czego te kabelki ?
Witajcie, jestem w sumie w połowie już zadowolony bo doszedłem co jest z moimi obrotami na luzie. Odkąd go kupiłem tj. 4 lata już zawsze nie miał równych obrotów. Wahało się pomiędzy 200 :shock: a 900 i cały czas falują i telepią silnikiem. Aż do wczoraj gdy zajrzałem pod maskę by wymienić filtr powietrza. Zobaczyłem cos takiego jak na tym zdjęciu :
To jest kabelek który jest wpięty do boku gaźnika pod ta osłoną filtra. I jak go wyciągnę to momentalnie obroty silnika wskakują na 900 i chodzi idealnie, zero spadków czy telepań. Ale jak włożę z powrotem te kabelki to silnik nadal wariuje. Od czego są te kabelki :?:
To jest kabelek który jest wpięty do boku gaźnika pod ta osłoną filtra. I jak go wyciągnę to momentalnie obroty silnika wskakują na 900 i chodzi idealnie, zero spadków czy telepań. Ale jak włożę z powrotem te kabelki to silnik nadal wariuje. Od czego są te kabelki :?:
Witam miłośników cupejek. Mam prośbę i pytanko pomocy???? kto wie co boli moje autko nic mi się nie świeci prócz tego jak przekręce stacyjke nd desce ciemno i kokpit też nie jestem elektrykiem ale coś tam potrafie lecz tego nie umiem sobie naprawić może to coś pomorze? mam zwarcie bo zegar od czsu do czasu mi gaśnie i sie włancza bezpieczniki mam dobre panowie podpowiedzcie mi co mam zrobić gdzie jeszcze szukać usterki :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
[ Dodano: 2009-04-07, 13:05 ]
Mam audi 80 b3 cupe 2.0E
[ Dodano: 2009-04-07, 13:05 ]
Mam audi 80 b3 cupe 2.0E
To jest czujnik od gaźnika, on odpowiada za to, ze jak jest podłączony, to obroty wskakują na ok. 1000-1100, a potem spadają do 900 i na takim poziomie się utrzymują. Natomiast gdy jest wyciągnięty, to obroty sa stale. Mogę wiec wywnioskować, ze albo masz padnięty czujnik, albo padnięty gaźnik :mrgreen:
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
obcy_77, przecież Omen Ci już napisał co to może być, a ty dalej swoje. Po drugie, można podpiąć się pod czyjś temat, ale z podobnym problemem, a nie zupełnie innym i to jeszcze w Dziale z innej kategorii!
Masz tu link do tematu opisującego wymianę kostki stacyjki, skoro nie umiesz sobie poszukać https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htm
Następne twoje posty "nie na temat", będą usuwane!
Masz tu link do tematu opisującego wymianę kostki stacyjki, skoro nie umiesz sobie poszukać https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htm
Następne twoje posty "nie na temat", będą usuwane!