Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 AAD] Migająca kontrolka wody

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0 AAD] Migająca kontrolka wody

Post autor: kamilk85 » 26 paź 2009, 19:03

przyznaje ze jezdzer agresywnie moim A. i wykiskam z niego ostatnie poty, ale ostatnimi czasy pojawily mi sie 2 problemy
1. sytuacja wyglada tak : wkladam kluczyk i przekrecam stacyjke, na dole swieci sie olej itd a na stodku sa takie dwie kontrolki a chodzi mi o ta wyzej ( na srodku ta wyzej ) co wyglada jak plywajacy w wodzie splawik, odpalam i wsszystko gasnie i jade. problem zaczyna sie jak silnik jest zimny a pozniej juz zadko, mianowiecie jak daje mocno w spod to ten jak by dryfujacy spalwic miga lub sie pali stale, co to moze oznaczac :?: podobnie sie dzieje gdy np skrecam w prawo z wieksza predkoscia a jest ciasno i slabo trzyma sie podloza :-/

2. jak ruszam agresywnie cos jak by raczej postronie kierowcy i z tylu bardziej niz na srodku wali a raczej ni to buczenie , nie wiem, buczy to tez jak np dam na 2 szybko puszczam sprzeglo i daje szybko mocno gaz, i to samo przy daniu na 3

samochod jest po to zeby jezdzic i dawal przyjemnosc :-P wkoncu wybiore sie do mechanika , ale najpierw chcialem spytac ekspertow z forum :-P
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 18:40 przez kamilk85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Romek1983
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Romek1983 » 26 paź 2009, 20:08

ad 1 ) sprawdź poziom płynu w zbiorniczku z płynem chłodniczym , i hamulcowym bo nie pamiętam która to kontrolka dokładnie,na tej kontrolce nie jest czasem tak "(!)" ?

ad 2 ) prawdopodobnie wydech uderza o spód samochodu , sprawdź poduszkę skrzyni biegów i gumy na wydechu

Tyza_mse
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tyza_mse » 26 paź 2009, 22:32

dolej plynu chlodniczego!!

Awatar użytkownika
kamilk85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilk85 » 27 paź 2009, 00:12

ta dolna na srodku wyglada wlasnie tak (!) ;-) ale mi chodzi o ta wyzej, dwie jakby faje i ten splawik, zauwarzylem ze to dzieje raczej jak silnik jest zimny

Tyza_mse
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tyza_mse » 27 paź 2009, 10:25

to gorna kontrolka jest wlasnie od czujnika w zbiorniczku wyrownawczym, no chyba nie trudno sie domyslic. Dolej kolego plynu i bedzie po klopocie ;-)

Zablokowany

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl