[B3 AAD] Problem z przepływomierzem
-
- Forum Audi 80
[B3 AAD] Problem z przepływomierzem
Witam jestem tu nowy i jak coś zle napisze to przepraszam. Teraz do rzeczy, moj problem polega na ty ze w trakcie jazdy na bp(posiada lpg 1 generacji) słysze w srodku stukanie przeplywomierza w obudowe i oczywiscie auto nie chodzi dobrze. Moim zdanie nie daje rady wciskac tego zaworu w rozdzielaczu i warjuje, tylko nie ma bladego pojecia co moze byc przyczyna, jak ktos ma jakies pomysły i rady to był bym bardzo wdzieczny za pomoc.
-
- Forum Audi 80
czesc. to jest wlasnie wada AAD, jesli gazownik ktory zakladal ci instalację gazową założył przekażnik który wyłączał prace silnika na benzynie poprzez odciecie pompy paliwa (robi tak z 90% gazownikow) to własnie jesteś szczęśliwym posiadaczem zatartego rozdzielacza i nic juz z nim nie zrobisz. do tego silnika najlepiej nie zakładać instalacji gazowej. Ja w swoim AAD w B3 mechaniczny wtrysk wydarłem z korzeniami i zastąpiłem "pełnym" elektronicznym z ABK (nie sa to strasznie duze pieniadze i przerobek niewiele). Jeśli chcesz to mam w posiadaniu jeden sprawny rozdzielacz, jesli jestes zainteresowany przerobieniem na ABK to też służę pomocą.