Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[B3 2.0E 3A] Problem po wcisnieciu pedału gazu do spodu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
daro89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0E 3A] Problem po wcisnieciu pedału gazu do spodu

Post autor: daro89 » 10 kwie 2013, 08:42

Witam moj problem polega na ty ze ja wcisne gaz do konca moje audi(2.0e mchaniczny wtrysk) zaczyna umierac
, na przepustnicy jest tkaki wlacznik ktory sie uruchamia po wcisnieciu gazu do konca i on wlasnie jest przyczyna calego zamieszania. Moim zdaniem on powinien zwiekszyc dawke paliwa a w moim przypadku jest odwrotnie, i tu powstaje moje pytanie co trzeba wymienic zeby to funkcjonowalo tak jak ma byc. Bo aktualnie przegiolem blaszke ze on wogle nie dziala i jest ok tylko mi sie wydaje jak by to dzialalo to samochodzik by mial lepszego kopa. I jeszcze jedno pytanie wogle nie dziala ssanie jak by ktos wiedzial o co chodzi to byl bym wdzieczny za podpowiedz.

Awatar użytkownika
carolbe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: carolbe » 10 kwie 2013, 14:35

Mam ten sam silnik i mam podobny problem ale tylko na lpg. Każdy mi mówił regulacja, jeździłem po gazownikach regulowali na analizator i dalej mam tak samo. Jak sam zwiększałem sobie dawkę gazu to autko chodziło normalnie ale palił po 20l :D Nauczyłem się mu nie deptać, bo i tak nie ma czym :-P

daro89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daro89 » 10 kwie 2013, 18:01

No ja tez mam gaz w sumie niedawno dopiero benzyne uruchomilem wymieniajac rozdzielacz wtrysku paliwa ale u mnie na gazie jest ok telko na bp jak dam gaz do konca to zdycha ale teraz jest dobrze ja ten wlacznik z przepustnicy wywaliem tylko ze ona powinna dostac wieksza dawke bp jak to sie wlaczy a u mnie cos jest nie tak i nie wiem co wymienic rozmyslam nad sonda lambda ale szkoda kasy bo nie jestem pewny czy to cos zmieni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl