[B3 1.8s 89r] problem z Silnikiem
[B3 1.8s 89r] problem z Silnikiem
Witam.Mam niesamowity problem ktory mnie ciagle irytuje a mianowicie mam audi 80 b3 z silnikeim 1.8s na gaźniku z jednopunktowym wtryskiem i mam niestety bardzo duzy proble,:gdy silnik jest zimny to jedzie normalnie,wszystko w bardzo dobrym porzadku.Natomiast gdy dostaje temperatury to niestety strzela w gaznik i strasznie szarpei,nierowno pracuje ze sie jechac nieda,niemozna w zadny sposob przyspieszyc bo strasznie strzela i trzesie całym samochodem.Ostatnio wymieniłem uszczelke pod gaźnikeim bo ją rozerwało i odwiedziłem mechanika.Stwierdził ze to wina aparatu zapłonowego i kazał go wymiei ze swiecami i przewodami.Wymienił je i ustawił zapłon oraz wszystkie filtry:paliwa i powietrza.Auto jest z gazem i tam tez wymieniłem.Tak samo dzieje sie na benzynie.To samo.Jedynie to co silnik normalnie chodzi powyzej 4,5 tysiaca obrotow/min.Prosze jesli ktos zna odpowiedz na moj problem niech napisze,błagam pomozcie!!!
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, 14:02 przez Peciek, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Witam
Ja mam podobny problem na silniku wielopunktowym, zimny silnik pracuje eleganco jednak obroty delikatnie faluja, po lekkim nagrzaniu podszarpuje i to konkret, pojawia sie rowniez siwy i czarny dymek, oleju ie bieze plyn tez ok. lecz po dobrym rozgrzaniu i jak dostanie po garach wsio sie normuje na jakis czas, sp zalewa swiece i sa podczarniale. Czy moze byc to sada? PS sorka za wtracenie do tematu
Ja mam podobny problem na silniku wielopunktowym, zimny silnik pracuje eleganco jednak obroty delikatnie faluja, po lekkim nagrzaniu podszarpuje i to konkret, pojawia sie rowniez siwy i czarny dymek, oleju ie bieze plyn tez ok. lecz po dobrym rozgrzaniu i jak dostanie po garach wsio sie normuje na jakis czas, sp zalewa swiece i sa podczarniale. Czy moze byc to sada? PS sorka za wtracenie do tematu
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Z-D-E-N-E-K
- Forum Audi 80
Witam. Miałem podobny problem w silniku 1.8 s na jednopunkcie , mianowicie na zimnym silniku było ok. lecz jak się już nagrzał to niedało się nim jechać bo skakał jak koziołek tzn. dziwnie reagował na gaz. Jak się puźniej okazało w aparacie zapłonowym było zwarcie na przewodach z czujnika halotronowego.