Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B4 2.0 ABT] 2.0 ABT Problem z odpaleniem silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Mati2550m
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] 2.0 ABT Problem z odpaleniem silnika

Post autor: Mati2550m » 10 kwie 2014, 13:58

Witam! Napotkałem taki problem, otóz całkiem niedawno zaczął mi wyciekać płyn z chłodnicy, zauważyłem, że wycieka w okolicy szarego czujnika, pochlapany praktycznie cały silnik od strony wycieku, dojechałem do domu, zamówiłem nowy czujnik bo był i tak do wymiany i zachodzę do auta a samochód nie odpala :/ Nie kręci silnikiem, wydaje jakiś dziwny dźwięk i po próbie odpalenia pojawia się trzask i samochód nie działa. Jak wyłączę stacyjke i przekręcę jeszcze raz samochód odpali (???) i teraz nie wiem o co chodzi gdy zgaszę samochód i znówi próbuję odpalić, znów ten dźwięk i trzask. Wczoraj po 3 próbie odpalił ale zalewał się i nie mógł wejść na obroty. Wysuszyłem go, akumulator sprawny i dzisiaj ta sama historia. Co to może być?

Awatar użytkownika
kardi21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kardi21 » 11 kwie 2014, 23:10

moze plastikowy krociec poszedl Ci juz,one juz na mikropeknieciach beda przeciekac musisz sie przyjrzec,albo gumowa uszczelka przy czujniku nie trzyma juz. w zbiorniku plynu chlodniczego masz slady oleju? a ten dziwny dzwiek przy probie odpalenia to prawdopodobnie rozrusznik,albo automat ale bardziej obstawiam na bendix

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl