Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK 2.0 B4] Dużo pary z maski podczas jazdy, wyciek płynu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
takun
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABK 2.0 B4] Dużo pary z maski podczas jazdy, wyciek płynu

Post autor: takun » 26 lip 2014, 12:20

Wczoraj pod samym domem zauważyłem że wydobywa mi się spod maski pełno pary, otworzyłem maskę i wszystko zalane było płynem chłodzącym.

Zlokalizowałem że cały czujnik pod wpływem ciśnienia mi wysadziło z tej rurki (ten niebieski) razem z gumą. Generalnie uspokoiłem się i za 2,5 godziny gdy wszystko się schłodziło, przyszedłem założyć czujnik. Okazało się że zawleczka metalowa pod czujnikiem co to wszystko trzyma była za luźna i przy pociągnięciu za kabel czujnik sam po prostu wychodził mimo że ona była założona.

Scisnąłem tą zawleczkę i założyłem ponownie czujnik i on już siedzi mocno. :-)

Przejechałem potem samochodem około 7km i nie było pary ani wycieku, samochód jeździ.

Ale jak opowiedziałem o tym ojcu to od rana mnie straszy że mogę mieć wysadzoną chłodnicę lub coś innego dlatego to wystrzeliło i że był taki duży wyciek. :-/

Moje pytanie czy mam się martwić i jak można sprawdzić czy wszystko po za tym czujnikiem jest ok, czy chłodnica działa , dodam że płyn chłodzący w zbiorniku jest między minimum i maximum, po przejechaniu 7 km nie było wycieku ani pary a temperatura na zegarach jest taka jak była wcześniej.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 26 lip 2014, 14:29

takun pisze:Moje pytanie czy mam się martwić i jak można sprawdzić czy wszystko po za tym czujnikiem jest ok
ja bym to na razie poobserwował co się będzie działo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl