Problem ecu z chipem od a4 1z do 80 b4 1z. Auto nie ma mocy
Problem ecu z chipem od a4 1z do 80 b4 1z. Auto nie ma mocy
Witam jak w temacie . przełożyłem dziś do 80 b4 tdi 94r na pierburgu .komp z chipem pod wtryski od afn bez immo bo auto normalnie odpala i jedzie ale w tym problem. Że gorzej jezdzi jak na serii . wogole mula ma strasznego.myslalem ze n75 padl to wsadzilem ori nowy,nie stety nie to .przeplywka tez ok .dodam ze ta 80 b4 ma pompe z afn .kat wtrysku ustawiony na 60 .dawka na 4.0mg . czy musze tez wtryski te z afn przelozyc?
A i nie podlaczalem jeszcze vaga jak wsadzilem tego z chipem od a4(16bit) ale nawet jak by dawka byla za mala jakos by jechal a tu mul i tyle
A i nie podlaczalem jeszcze vaga jak wsadzilem tego z chipem od a4(16bit) ale nawet jak by dawka byla za mala jakos by jechal a tu mul i tyle
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dokładnie ,bez logów się nie dowiesz co powoduje muła .Zrób logi 003 i 011 i powinno się wyjaśnić .Jak nie starcza kabla z interfejsu zakup sobie przedłużacz usb ,coś koło 10zł kosztuje.A swoją drogą to jakieś czary mary ,bo jak osprzęt w tych autach taki sam ,to nie powinny się dziać takie cuda ...nawet jakby były rózne wtryski czy nastawniki z inaczej ustawionym napięciem RSW ,to moze być minimalna róznica ,ale nie mułbozmek pisze:Logi by coś pokazały szybciej.
Szanowni panowie juz ogarniete 😄 .po wpieciu 16 bitowca wyskoczyly bledy o braku napiecia na n75 .kable zparcialy i sie zlamaly .juz zlutowane i auto zap....ala jak powinno .tyle ze kopci to pewnie wtryski zlom . te z afn jak sa w a4 tak nie kopcil na nich .pewnie od nowosci siedza to co sie dziwic .600tys km przelotu
Ostatnio zmieniony 13 paź 2016, 15:28 przez VW_parts, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej nie jest to dobry tok rozumowania. Komplet logów powinno robić się przed zapodaniem mocniejszego softu, jak i po.VW_parts pisze:kopci to pewnie wtryski zlom
Swoją drogą brak interpunkcji lub jej kaleczenie sprawia, że język polski zaczyna być naprawdę trudny. Naprawdę czytałem to kilkanaście razy i pogubić się można.
Na braku sygnału do N75 na ori kompie jeździł lepiej od tego z softem?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2016, 21:46 przez Mzet, łącznie zmieniany 3 razy.
Wlasnie to dziwne .na ori kompie 8bit jezdzil dobrze o dziwo na 8bit nie bylo bledu o n75 i auto normalnie jezdzilo ,tzn turbo ciagnelo od 2500 obrotow .dawno nie mialem 80 b4 nie dawno kupilem ladna i nie pamietam jak to powinno jezdzic.to znaczy przy kupnie lepiej jezdzilo ale nie wazne. Bd mial chwile to wyciagne te wtryski i wsadze te z a4 (kupowane z nadarzyna nowe) . wogole nie wiem czy calego silnika z a4 nie wsadzic bo ciszej chodzi od tego. Ale to juz inny temat ... Glosno chodza popychacze .plukanka oleju oraz nowy olej 5w40 motul nie pomogly .dalej klepie . nie wiem czy oplaca sie nowe szklanki kupowac tym bardziej ze a4 idzie na handel