ponieważ mogę kupić taki silnik za 400 zł od znajomego ponieważ auto jest po wypadku a silnik w bardzo dobrym stanie co mi jest wiec potrzebne

Tani będzie jeśli wszystko zrobisz sam a czy będzie łatwy to zależy od twoich umiejętności.Ptaku KST pisze:mam koledzy pytanie czy da się w tani i łatwy sposób zrobić przekładkę silnika
dolicz jeszcze z 500zł na kompletny wtrysk jednopunktowy (ECU, wiązka, ECU, pompa, zespół wtryskowy, elektryczna pompa paliwa).Ptaku KST pisze:mogę kupić taki silnik za 400 zł
to czego brakuje w twoim aucie do działania i montażu innego silnikaPtaku KST pisze:co mi jest wiec potrzebne
Jeśli do tego ABT (silnik 2.0 z B4 na jedno-punkcie) dasz gaźnik to będziesz miał problem z przyspieszaniem zapłonu bo z tego co się orientowałem nie znajdzie się aparatu zapłonowego w podciśnieniowo-odśrodkowym przyspieszaczem zapłonu. Te z B3 nie będą pasowały bo 2-litrówki mają większą "dziurę" na niego. Wiec musisz dać ECU od wtrysku bo inaczej nie będzie to jechało.Ptaku KST pisze:jedno punkcje b4 i założyć np silnik 2,0 ale bez jedno punktu tylko gaźnik coś w tym stylu pomocy