witam
mam audi cabrio 2.3 NG, nie dziala mi ogrzewanie, mam klime firmy diavia montowana na zamowienie audi we wloszech i kupilem dzisiaj do niej nowy sterownik lecz nadal to samo wiec wina po stronie sterownika raczej nie lezy. mianowicie caly czas wyswietla mi sie 44st (climatronic) i nie moge zmienic temp. a wieje caly czas zimne (cieple czuc w okolicy przyciskow na srodkowej konsoli ale nie moze sie "wydostac" czyli jakby chcialo a nie moglo)
jak sprawdzic czy nagrzewnica jest dobra/zapchana ? do przeczyszczenia jej za pomoca weza pod cisnieniem trzeba zlewac caly plyn chlodniczy?(gdzie to sie robi?).
na wezmu mam odpowietrzenie, zeby je odkrecic musze zagrzac najpierw silnik do 90st.? (dlugo to trwa u mnie cos...chodzi na wolnych jakies 10min i ma 50st. termostat?!)
jak sprawdzic i gdzie sa te klapy od otwierania nawiewow?
prosze o pilna odp bo jutro chcialbym sie do roboty zabrac
pozdrawiam
[wszystkie] nie grzeje. czy to nagrzewnica?jak to sprawdzic?
-
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Odpowietrznik powinien byc na weżu wychodzącym, jeżeli go nie masz to najlepiej zdejmij wąż (obojetnie jaki) wlej do srodka płynu az zacznie wypływac. Nałóż spowrotem wąż i odpal silnik powinno byc dobrze. Najlepiej zdejmij osłony konsoli żebys widział elementy sterujace klapami i spróbuj przełaczac na klimatroniku różne położenia i patrz czy wogóle sie cos rusza.