[B3 sedan] opadnięte drzwi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[B3 sedan] opadnięte drzwi
szukałem i szukałem... i nie znalazłem nic na ten temat
a mam nastepujący problem - drzwi od strony pasażera troche opadły i ocierają o słupek - ten między przednimi a tylnymi drzwiami - jak to można naprawić? podobny problem mam z drzwiami kierowcy ale nie jest aż tak źle jak z drzwiami pasazera.
wiele osob - znajomych ktorzy wsiadaja maja problemy zeby zamknac te drzwi - i sie nie dziwie bo powinny sie zamykac gladko i delikatnie a tymi drzwiami przez to ze opadly trzeba po prostu niezle trzasnac...
wie ktos moze jak podniesc te drzwi?
a mam nastepujący problem - drzwi od strony pasażera troche opadły i ocierają o słupek - ten między przednimi a tylnymi drzwiami - jak to można naprawić? podobny problem mam z drzwiami kierowcy ale nie jest aż tak źle jak z drzwiami pasazera.
wiele osob - znajomych ktorzy wsiadaja maja problemy zeby zamknac te drzwi - i sie nie dziwie bo powinny sie zamykac gladko i delikatnie a tymi drzwiami przez to ze opadly trzeba po prostu niezle trzasnac...
wie ktos moze jak podniesc te drzwi?
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To ja się podepnę pod temat, mam opadnięte drzwi od kierowcy. Trzeba użyć trochę siły żeby zamknąć i wydają przy tym kiepski dźwięk.
Zobaczę u siebie i powalczę z tym zawiasem,może pomoże...raczej mam tak samo tą regulacjekokolino1 pisze:Pod śrubami w dolnym zawiasie masz regulacje. Wykręcasz śryby te na klucz 13 i pod nimi masz regulacje na imbus
-
- Forum Audi 80
nie zawsze trzeba regulowac zawiasy, często zdarza sie także opadanie ramki od szyby, po zdjęciu boczku masz śruby na klucz 13, 2 od strony klamki i 2 od zawiasów, luzując je możesz regulowac kąt nachylenia ramki oraz jej wysokośc, osobiscie zacząłbym od tego, może okazac się, że poluzowały Ci sie te śruby i regulacja zawiasami da efekt pozytywny tylko na chwilę, dopiero później zająłbym sie zawiasami, mój blacharz twierdzi, że Audi ma największe możliwości regulacji drzwi, ma to swoje plusy ale także i minusy
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Proszę bardzo viewtopic.php?t=7701&postdays=0&postorder=asc&start=0spaykee pisze:szukałem i szukałem... i nie znalazłem nic na ten temat
W B3 jest tak samo.
-
- Forum Audi 80
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
mam ramki od szyb ale to nie one opadły - jest różnica poziomu między drzwiami przednimi a tylnymi - przednie trochę za bardzo opadają co powoduje że drzwi nie leżą tak jak powinny i linia okien nie jest równa <ok>
[ Dodano: 2008-03-07, 22:57 ]
[ Dodano: 2008-03-07, 22:57 ]
dzięki za ten temacik <ok> jak zrobi się cieplej pomodzę, może jeszcze da się uratować portfel przed zakupem zawiasów <ok> :mrgreen:
Ja też miałem problem z opadniętymi dzwiami. Szukałem tej regulacji lecz nie znalazłem tzn cięzko było odkręcić te śruby na dolnym zawiasie przy słupku (zły dostęp) więc dałem podkładki między zawias a dzwi. Teraz już ładnie i lekko mi się zamykają i otwierają dzwi. Mam już tak od ok pół roku i wszystko jest ok.
- grzesiek.sz
- Forum Audi 80