[B4 1,9tdi] grzechocze przy skręcie
[B4 1,9tdi] grzechocze przy skręcie
mam problem z moim audi potrzebna pomoc cos mi grzechota jak skrecam w lewo i prawo ale nie zawsze pomozcie dzieki
Ostatnio zmieniony 19 maja 2007, 20:53 przez paluś, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Tak, tak. Popieram kolegów wyżej. Jak coś trzeszczy przy skręcie to prawie na pewno przegub. Sprawdź czy nie ma pękniętej gumy na przegubie. Jeśli tak to dostał sie piasek i wykończył go. Jeśli nie to przegub umarł śmiercią naturalną. Co do wymiany to faktycznie nie czas zwlekać z tym. Na pewno na takim przegubie nie można szaleć bo może byc nei wesoło.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
patent
patent na chrupotanie jest tylko jeden ale to tylko jak sie jedzie na giełde bo rzeczywisty defekt nie zginie. Zamienia sie przeguby stronami, jeśli jeszcze nie są wybite to ścichną na jakiś czas, ale luz rzeczywisty będzie dalej, można dowalić troche dobrego smaru to też ucichnie ale to już i tak agonia, będziesz miał sytuacje że skręcisz na maxa kołami i dasz w pedał i po zawodach, wiem bo moje tak samo skończyły oba na lince do warsztatu wracałem w odstępie 3 dni.
Wszystko zleży ile będziesz miał szczęścia z tą jazdą . Też tak podchodiłem do przegubów dopóki nie zabrakło mi napędu gdy chciałem jechać :oops: . Na szczęście było to na miescu i koleś mnie scholował prosto do warsztatu . Następny wymieniłem odrazu jak zaczął mi grzechotać . Twój wybór i ewentualne przygody :mrgreen: .