[B4 1,9 tdi 1Z] szarpanie na czwórce i piątce
[B4 1,9 tdi 1Z] szarpanie na czwórce i piątce
witam wszystkich! cały czas mam problem z szarpaniem na tych dwóch biegach. Na 4ce przy prędkości około 60 km/h i na 5tce przy około 100 km/h (przy innych predkościach problemu nie ma); jakiś czas temu pisałem o tym na forum i dowiedziałem sie ze może to być EGR. Mechanik wykluczył to i powiedział (niejednoznacznie zresztą) ze może to być albo skrzynia biegów albo sprzęgło. dziś czytałem na forum że półośki tez mogą być do wymiany. Powiedzcie mi koledzy czy ktoś z Was miał już kiedyż taki problem i ewentualnie co było przyczyną. Dzięki bardzo i pozdrawiam.
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Solskier, wtryski sprawdzałem Vagiem i mają minimalne odchylenia jeden od drugiego i są w granicy 0,nastawnik wyczyszczony,problem jest tylko przy ok. 1500 obr.czyli wtedy gdy zaczyna się ciąg auta.Nie wydaje mi się żeby pompa nie wyrabiała skoro wyrabia na wyższych obrotach.I dojdę tą usterkę na bank z czasem i napewno nie będzie to to przyczym się upieracie :mrgreen:
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
to ja się podłącze do tematu od kilku dni też mam podobny problem z szarpaniem tylko na niższych biegach, jest tak próbuje przyspieszyć a tu jakby turbina się włączała i wyłączała i tak w kółko, nastawnik chyba można wykluczyć jakieś 10 000 temu był czyszczony na niskich obrotach silnik pracuje równo. czyżby wtrysk sterujący :?: