[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip tuning - opinie i wrazenia
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip tuning - opinie i wrazenia
Kupilem na allegro chip 300pln, ktory wsadza sie do komputera.
Niby z 90 konnego autka ma byc 120 sprobowac za takie pieniadze mozna, ale jakie jest ryzyko dla silnika ?
Niby z 90 konnego autka ma byc 120 sprobowac za takie pieniadze mozna, ale jakie jest ryzyko dla silnika ?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 23:05 przez oyama, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: 1,9 tdi chip tunning
heheh chłopie w jakim świecie żyjesz?
Przy wymianie softa i wtrysków z AFNa wyciagniesz max 110PS z tego 1Z'ta :mrgreen:
Przy wymianie softa i wtrysków z AFNa wyciagniesz max 110PS z tego 1Z'ta :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 20:54 przez cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
poczytaj sobie,tam jest cos na temat chip tuningu :oyama pisze:kupilem na allegro chip 300 zl ktory wsadza sie do komputera. Niby z 90 konnego autka ma byc 120 sprobowac za takie pieniadze mozna,
ale jakie jest ryzyko dla silnika ??
viewtopic.php?t=625
-
- Forum Audi 80
:lol: I love it :mrgreen:chips pisze:box, chip - jak zwał tak zwał, grunt że daje trochi poweru i nie trzeba pchać łap w sterownik.
Powiem tak: z silnikiem to tak jak z piciem wodki. Mozesz wiecej wlac, ale jak nie chcesz klopotow to musisz tez wiecej zjesc (np tlustego) i wtedy to wszysto sie ladnie wymiesza i jest OK.
Samo ostre chlanie jest fajne do pewnego czasu pozniej moze byc zonk
Czyli samo zwiekszanie dawek daje rezultaty ale tylko w malej tolerancji. Pozniej moze sie okazac ze przykapca auto strasznie, turbo szaleje, wtryskiwacze sie wysrywaja itd.
Po to sie pisze softy by zmienic kilka parametrow (chociazby tez cisnienie doladowania czyli ilosc powietrza) a nie TYLKO sama dawke ( a to robia BOXy). :lol:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Re: 1,9 tdi chip tunning
:lol: :lol: :lol:
box
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
instrukcję jak podnieś moc w 1Z zapodam każdemu na PW i sam sobie zrobi (za mniejsze pieniądze i to samo co BOX) i podniesie moc i będzie dysponował po przełączeniu przełącznika.
Sam w to nie wierzyłem, ale to ładnie działa pomaga mi jak z kimś staję na 1/4 i np. objechałem Vectrę 2.0 16V 136PS.
Dodatkowo mam założone wtryski od ASV co już dużo dało :!:
Wtryski ASV + wirusik i MAX 130PS :!: :shock:
box
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
instrukcję jak podnieś moc w 1Z zapodam każdemu na PW i sam sobie zrobi (za mniejsze pieniądze i to samo co BOX) i podniesie moc i będzie dysponował po przełączeniu przełącznika.
Sam w to nie wierzyłem, ale to ładnie działa pomaga mi jak z kimś staję na 1/4 i np. objechałem Vectrę 2.0 16V 136PS.
Dodatkowo mam założone wtryski od ASV co już dużo dało :!:
cobra pisze: Przy wymianie softa i wtrysków z AFNa wyciagniesz max 110PS :mrgreen:
Wtryski ASV + wirusik i MAX 130PS :!: :shock: