[b4 2.0 ACE] Modyfikacje - elektroniczny wtrysk by kaczok
[b4 2.0 ACE] Modyfikacje - elektroniczny wtrysk by kaczok
Drogą wprowadzenia postanowiłem zmienic coś pod maska żeby bylo lepiej i mocniej i tu podziekowania za pomysł i wykonanie dla Artka http://www.quattro-service.pl
Zmiany jakie zaszły :
- cala nowa hydraulika, rozrzad
- walki sa z vw scirocco 1.8 16V KR
- wtryski i komp od vw corrado G60
- wykorzystana orginalna wiazka do sterowania silnikem, w ktorej zostala zmieniona wtyczka z pinami pod nowe ECU DIGIFANT I,
- komputer DIGIFANT I
- listwa wtryskowa wykonana z alu
- blos
- stożek
Wkrotce indywidualne strojenie kompa i wizyta na hamowni
Zmiany jakie zaszły :
- cala nowa hydraulika, rozrzad
- walki sa z vw scirocco 1.8 16V KR
- wtryski i komp od vw corrado G60
- wykorzystana orginalna wiazka do sterowania silnikem, w ktorej zostala zmieniona wtyczka z pinami pod nowe ECU DIGIFANT I,
- komputer DIGIFANT I
- listwa wtryskowa wykonana z alu
- blos
- stożek
Wkrotce indywidualne strojenie kompa i wizyta na hamowni
Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 14:19 przez kaczok, łącznie zmieniany 4 razy.
No no no bardzo ładnie to wygląda 8-) . Ciekaw byłem kto pierwszy tutaj pokaze ACE na Digi <ok> Sam również mam w planach Digi ale co z tego bedzie to czas pokaże. Powiedz mi kolego czy poza ECU, wtryskami i listwa zmieniałeś cos jeszcze w samym wtrysku, czujniki ect. :?: Rozumiem ze wszystko podłączył Arek :?: Jesli to nie tajemnica to podeslij koszta na PW Bez strojenia po samej zmianie gratów różnica jest jak bardzo, chodzi mi o benzyne bo na LPG to pewnei kolosalna :?:
Generalnie cały ten pomysł i wykonanie bardzo mi sie podoba, czekam na relacje po strojeniu. Doprowadz nawiew zimnego powietrza na stożek ze zderzaka i osłon go od kolektora wydechowego.
Pozdro
Generalnie cały ten pomysł i wykonanie bardzo mi sie podoba, czekam na relacje po strojeniu. Doprowadz nawiew zimnego powietrza na stożek ze zderzaka i osłon go od kolektora wydechowego.
Pozdro
-
- Forum Audi 80
dokładnie :->czarekj pisze:W końcu ktoś zamiast rozprawiać bez sensu o tuningu po prostu to zrobił. Moje uznanie.
wiele swapów i zwiększania mocy "było" na tym forum i tak naprawdę tylko kilku przetrwało
a tak poza tym to nawet nie przypominam sobie aby "porządny rezacz" cisnął kit, że będzie jakieś porządny swapik lub MEGA przypływ mocy i tego nie uczynił :oops: