problem polega na tym ,że ze strony kierowcy koło jest prawidłowo w swoim nadkolu natomiast z drugiej stronu jest dziwna sytuacja koło jest cofnięte do drzwi przerwa do krawędzi nadkola to jakieś 2-palce gdzie z drugiej strony jest 3-palce ,mam do wymiany tuleje na sankach uszkodzona tylna lewa i luz na niej ,czu to może mieć wpływ na to czy może coś innego dodam ,że autyo nigdy nie trafione z żadnej strony jest jakaś regulacja koła przód tył
pozdrawiam
[1.9 tdi 1z avant ]problem przednie koła
Możesz mieć skrzywiony wahacz albo sanki.
Jak ja przywaliłem w krawężnik to koło mi się cofnęło do samego nadkola. Wymieniłem wahacz, ale nadal jest delikatnie przesunięte. Przy ustawianiu geometrii mechanik powiedział, sanki są cofnięte o 8mm i że jeśli samochód będzie się normalnie prowadził, nie będzie go ściągać to żeby jeździć a ewentualnie kiedyś w przyszłości naprawić. Geometrie udało się ustawić poprawnie.
Jak ja przywaliłem w krawężnik to koło mi się cofnęło do samego nadkola. Wymieniłem wahacz, ale nadal jest delikatnie przesunięte. Przy ustawianiu geometrii mechanik powiedział, sanki są cofnięte o 8mm i że jeśli samochód będzie się normalnie prowadził, nie będzie go ściągać to żeby jeździć a ewentualnie kiedyś w przyszłości naprawić. Geometrie udało się ustawić poprawnie.