[B3 1.8 PM] Wymiary wahacza w B3 ze wspomaganiem
[B3 1.8 PM] Wymiary wahacza w B3 ze wspomaganiem
witam serdecznie potrzebuje zdjęcia w dużej rozdzielczości wahacza w audi 80 B3 1.8 z 1991r ze wspomaganiem bądz bardzo prosiłbym o podanie wymairów wahacza bo niestety jedno z jego uch podczas wymiany tuleji skrzywilo sie a teraz chcialbym wyprostowac ten wahacz tak jak powinien byc . bardzo prosze o pomoc i Dziekuje z gory za pomoc
[ Dodano: 2010-03-05, 21:47 ]
nadmienie iż gdy wymienilem tuleje wahacza w mojej niuni i zamontowalem je spowrotem do sanek auto zaczelo sciagac w prawo .
[ Dodano: 2010-03-05, 21:47 ]
nadmienie iż gdy wymienilem tuleje wahacza w mojej niuni i zamontowalem je spowrotem do sanek auto zaczelo sciagac w prawo .
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jakaś różnica musi być, bo oglądałem zawieszenie w B3 bez wspomaganie i oglądałem w swojej byłej B3 z wspomaganiem. W tej bez łącznik stabilizujący jest mocowany właśnie do wahacza a w wersji z wspomaganiem idzie do kolumny. Dodatkowo sworznie wahacza mają mniejsze główki w wersji bez wspomagania.skoti pisze:A tak na poważnie ja nie widzę różnicy w wahaczach z wspomaganiem i bez, tak samo w sworzniach wahacza :?:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mocowanie sworzni w obu przypadkach wiem że jest takie samo bo kupiłem kiedyś nieodpowiednie do wersji bez wspomagania. Natomiast nie wiem jak to jest z tym drążkiem stabilizującym. A na które roczniki patrzyłeś? Bo ja oglądałem zawieszenie w Audi 80 z 86 z tego co pamiętam, a sam miałem modelowo 91.Patrzałem teraz w etke i w b3 czy 4 cyl czy 5, i czy wspoma czy bez jest taki sam wachacz
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam. Mam troszkę inne pytanie, ale w poprzednim temacie, nikt nie chciał odpisać. A więc mam taki problem : szykuje mi się wymiana tulei wahacza i w autku są zamontowane takie tuleje :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/650 ... 13cf2.html
Z tego co wyczytałem, to te tuleje montowane są do Audi ze wspomaganiem kierownicy, a w moim autku nie ma wspomagania ( ktoś założył tuleje od modelu ze wspomaganiem ) . Do Audi bez wspomagania znalazłem takie tuleje wahacza :
http://www.allegro.pl/item941218818_vw_ ... di_90.html
Moje pytanie brzmi : zakupić i założyć takie tuleje, jakie są już zamontowane, czyli do aut ze wspomaganiem, czy zakupić tuleje do aut bez wspomagania ? Proszę Was o pomoc
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/650 ... 13cf2.html
Z tego co wyczytałem, to te tuleje montowane są do Audi ze wspomaganiem kierownicy, a w moim autku nie ma wspomagania ( ktoś założył tuleje od modelu ze wspomaganiem ) . Do Audi bez wspomagania znalazłem takie tuleje wahacza :
http://www.allegro.pl/item941218818_vw_ ... di_90.html
Moje pytanie brzmi : zakupić i założyć takie tuleje, jakie są już zamontowane, czyli do aut ze wspomaganiem, czy zakupić tuleje do aut bez wspomagania ? Proszę Was o pomoc
Ostatnio zmieniony 07 mar 2010, 19:00 przez Przemo80b3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Milan_25 już poprawiłem te linki.
Coś wiem o tym, bo u szwagra zmienialiśmy w b3 on też nie ma wspomagania, i bardzo ciężko bez prasy wcisnąć te tuleje, tak ażeby nie uszkodzić gumowego kołnierza. Tylko sie zastanawiam, czy jak założe tuleje, od modelu ze wspomaganiem czy nie będzie to miało wpływu na jazdę. A czy po zmianie tulejek wahaczy zmieni się geometria ?szejk_1 pisze:ja mam bez wspomagania a zamontowałem tuleje od modelu ze wspomaganiem różnicy w komforcie nie odczułem natomiast w montazu znaczną