Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK 2.0]Brzęczące "coś" w desce rozdzielczej

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
peznaczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK 2.0]Brzęczące "coś" w desce rozdzielczej

Post autor: peznaczek » 02 sty 2012, 11:12

Witam,
Otóż od jakiegoś czasu dobiegają mnie dziwne odgłosy z deski rozdzielczej. Otóż do tej pory zdarzało się to tylko na dość ostrych zakrętach czyli w momencie skręcania coś się jakby przesuwało w desce rozdzielczej i taki metaliczny odgłos jakby łyżka metalowa... A teraz zdarza się to częściej czyli metaliczne brzęczenie podczas jazdy szczególnie na wybojach.
Próbowałem zlokalizować w którym miejscu jest to i wydaje mi się że to w środkowej części deski,na wysokości nawiewów. Czasami jak uderzę dłonią od góry w deskę to słychać wyraźnie to brząknięcie .
I teraz moje pytanie? Czy wie ktoś co to może być? Może coś się dostało przez nawiew? Jak tak to jak się tam dostać? Całej deski odkręcać się nie odważę ale może jest jakiś sposób żeby jakoś sięgnąć dłonią itp..? Przyznam szczerze że jest to dość denerwujące to brzęczenie...
Proszę o porady i z góry Dziękuje :)

Awatar użytkownika
glowsonix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: glowsonix » 02 sty 2012, 13:20

Odkręć licznik to może coś zobaczysz ale raczej pod deską ci nic nie utknie bo jest spadek od strony szyby chyba że coś na nawiewach siedzi albo w środku nawiewów.

Awatar użytkownika
ltrs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ltrs » 03 sty 2012, 00:30

Ewentualnie odkręć osłonę nad nogami kierowcy i zobacz czy nie poluzował się ten szkielet na którym się trzyma deska rozdzielcza. Może ktoś np. zmieniał nagrzewnicę i nie dokręcił czegoś.

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 03 sty 2012, 08:09

Nie lepiej po prostu wyjąć radio, włożyć rękę i pogrzebać tam w kablach?
Może masz tam jakąś metalową obejmę i wali ona o jakiś plastik.

Awatar użytkownika
BorysTDI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: BorysTDI » 03 sty 2012, 12:24

peznaczek, też miałem tak przez jakiś czas :-) Po pewnym czasie umilkło, a podczas wymiany nagrzewnicy, z kanału grzewczego wyciągnąłem ojro :-D Więc albo pojeździsz ostro wężykiem, licząc że "świerszcz" gdzieś się zablokuje, albo rozbebeszaj co się da ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl