Przekopałem forum i nie znalazłem (albo mi umknęła) odpowiedź na moje pytanie - jak doprowadzić do oryginalności (czyli czarny kolor) siwawą już tapicerkę? Swego czasu stosowany był plak - spray ogólnie jakiś, ale dawał średnie efekty i później nieprzyjemne uczucie w dotyku. Zresztą problem z siwymi plastikami w tym aucie był zawsze - z zew. listwy i zderzaki też były siwe, ale odkąd zmieniłem myjnię to jest duuużo lepiej wszystkie zew. plastiki są czarne - jak nowe Ale na plastiki wewnątrz samochodu dalej szukam sposobu. Macie jakieś sposoby?
Pozdrowienia
Airnox
[B2a] Czyszczenie czarnej tapicerki
Pisałem już wielokrotnie, że siedzenia najlepiej czyścić szmatką z mikrofibry i samą wodą. Robi się to tak: maczasz mikrofibrę w wodzie (nie dodawaj żadnych płynów) i wykręcasz, następnie przecierasz tą szmatką siedzenia dość często płukając szmatkę. Dla lepszefo efekty czynność można powtórzyć po wyschnięciu foteli.
Jeśli to nie pomoże, to znaczy, że za dużo już nie zwojujesz z tymi siedzeniami. Pamiętaj o tym, że materiał też blaknie od słońca
Jeśli chodzi o plastiki wnętrza, to również mokra mikrofibra - tak samo jak w przypadku siedzeń. Jak wyschnie, to psikam preparatem shell do plastików (matowym).
Powyższych czynności nie radziłbym przeprowadzać na słońcu.
Czarne listwy zewnętrzne szarzeją między innymi od wosków zawartych w szamponach. Zatem stosowany na myjni środek myjący ma na to spory wpływ. Niestety czas też robi swoje. Można te listwy co jakiś czas przesmarować czernidłem do zderzaków.
Jeśli to nie pomoże, to znaczy, że za dużo już nie zwojujesz z tymi siedzeniami. Pamiętaj o tym, że materiał też blaknie od słońca
Jeśli chodzi o plastiki wnętrza, to również mokra mikrofibra - tak samo jak w przypadku siedzeń. Jak wyschnie, to psikam preparatem shell do plastików (matowym).
Powyższych czynności nie radziłbym przeprowadzać na słońcu.
Czarne listwy zewnętrzne szarzeją między innymi od wosków zawartych w szamponach. Zatem stosowany na myjni środek myjący ma na to spory wpływ. Niestety czas też robi swoje. Można te listwy co jakiś czas przesmarować czernidłem do zderzaków.