Sprawa wygląda następująco, na desce mam dwa błyszczące punkciki ok 2cm na 4cm. Zapewne resztki kleju po jakimś obrazku czy czymś. Co polecacie do zmycia tego ?
Druga sprawa, zmatowienie deski. Nie wiem czy poprzedni właściciel był fanem plaka i innych środków nabłyszczających ale ja nie jestem. W wielu B4 widzę piękne matowe wnętrze po i przed liftowe. Chyba że były różne rodzaje desek. Na forum czytałem że ktoś użył pasty do rąk dla mechaników z drobinkami. Jak myślicie zda to egzamin ? Chce pozbyć się tego cholernego połysku i odświeżyć trochę deskę. Wszystkie środki typu MAT nie wchodzą w grę, to samo tyczy się flokowania deski. Dodam że po ściągnięciu obudowy kolumny pokazał się piękny ciemnoszary mat, reszta deski jest w czarnym połysku.
Liczę na pomoc.
[B4 All] Deska rozdzielcza
siema miałem kiedyś taką przygodę przy zmianie naklejki rejestracji na szybie a mianowicie używałem jak dobrze pamiętam "cilit lub clin do tłuszczu " klej z naklejki zszedł bez najmniejszego problemu ale w miejscu gdzie pryskałem poleciało też na deskę i wyczyściło ją do szarego matu powiem szczerze że lubiłem połysk i po wyczyszczeniu tego miejsca z preparatu miałem problem z doprowadzeniem go do połysku tak więc może warto spróbować tylko musisz poszukać w sklepie który jest do tłuszczu bo niestety nie pamiętam dokładnie
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Dlatego zawsze powinno się czymś zakrywać deskę jak się robi takie rzeczy. Ja akurat preferuję matowy kokpit, no i na szczęście taki też mam (poprzedni właściciel od nowości przecierał tylko ściereczką z kurzu :mrgreen: ). Moim zdaniem błyszczący kokpit utrudnia tylko widoczność w czasie jazdy kiedy jest mocne słońce i deska rozdzielcza odbija się w przedniej szybie .Darek.K pisze:...w miejscu gdzie pryskałem poleciało też na deskę i wyczyściło ją do szarego matu...