[80 B3] Deska rozdzielcza
[80 B3] Deska rozdzielcza
Witam forumowiczów.
Od pewnego czasu deska rozdzielcza w mojej niuni zaczeła strasznie "trzeszczeć".jako że jest to składak to nie ma co się chyba dziwić (pewnie jakieś śrubki się poluzowały).Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mam szukać tych śrub??
pS:może przyczyną tego trzeszczenia są same plastiki więc i tak się nie obędzie bez rozkręcenia(może nie całkowicie)i podłożenia jakiejś gumy,pianki....
Od pewnego czasu deska rozdzielcza w mojej niuni zaczeła strasznie "trzeszczeć".jako że jest to składak to nie ma co się chyba dziwić (pewnie jakieś śrubki się poluzowały).Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mam szukać tych śrub??
pS:może przyczyną tego trzeszczenia są same plastiki więc i tak się nie obędzie bez rozkręcenia(może nie całkowicie)i podłożenia jakiejś gumy,pianki....
-
- Forum Audi 80
witam.No i poskręcałem deske(były lużne śruby).Przejechałem się kawałek i dalej coś trzeszczało...wiadomo niunia starsza już troche ale trzaski ewidentnie wskazywały że coś jest dalej nieposkręcane.Więc zacząłem rozbierać boczki drzwi.praktycznie wszystkie śruby luz+brakowało gumek na zatrzaskach.Ok zrobiłem to.Kawałek przejechany..różnica wielka..Ale zauważyłem że środkowe słupki(plastik)są strzasznie lużne i też trzeszczą.Problem w tym że nie wiem jak je sciągnąć:(Robił ktoś to już kiedyś??Jak je ściągnąć?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ja dołączam się do pytania o słupki środkowe. Zamierzam zamontować głośniki w tylne drzwi i muszępuscić przewody przez gumę koło zawiasów.53th pisze:Ale zauważyłem że środkowe słupki(plastik)są strzasznie lużne i też trzeszczą.Problem w tym że nie wiem jak je sciągnąć:(Robił ktoś to już kiedyś??Jak je ściągnąć?
Czy ktoś demontował obudowę słupkó środkowych ?
ja rozbierałem i składałem całe wnętrze w b3 musisz sciągnąć wewnętrzny próg plastikowy i będziesz widział bo już nie pamiętam czy jest ta osłona przykręcona czy też nie ale jeżeli jest to po odkręceniu trzeba całą osłonę słupka podnieść do góry żeby wysuneły sie uchwyty z blachy tylko z umiarem bo uchwyty są plastikowe. w razie czego mogę jutro przesłać zdjęcie jak ta osłona wygląda od wewnątrz
Doc pisze:Ja dołączam się do pytania o słupki środkowe. Zamierzam zamontować głośniki w tylne drzwi i muszępuscić przewody przez gumę koło zawiasów.53th pisze:Ale zauważyłem że środkowe słupki(plastik)są strzasznie lużne i też trzeszczą.Problem w tym że nie wiem jak je sciągnąć:(Robił ktoś to już kiedyś??Jak je ściągnąć?
Czy ktoś demontował obudowę słupkó środkowych ?
Zdejmujesz wewnetrz próg - nakretka plastikowa z tyłu i podciagasz go do góry , na dole na słupku sa dwie srubki odkrecasz je , lekko odciagasz osłone słupka i z wyczuciem pociagasz na dół delikatnie i napewno nic nie peknie problem moze być z ponownym załozeniem tzn chodzi o regulacje pasów ale majac wszystko na wierzchu z pewnoscia sobie poradzisz -powodzenia mi to zajeło 10 minut bez zadnej wiedzy