[80 B4] głośniki w drzwiach
[80 B4] głośniki w drzwiach
mam problem z otwarciem/usunięciem siatek ochraniających membramy głośników. W innych tematach znalazłem, że są one wciskane i wystarczy podważyć - tylko ja podważam śrubokręt się gnie, a sitaka siedzi na miejscu. Wykręcać , też się nie wykręcają. A śrubokrętem nie mogę podważać bo tapicerka się wgniata. Podłożyć coś pod śrubokręt też nie da rady bo nie ma miejsca między tapicerką a osłoną. Może je wkleili w fabryce? bo chyba jeszcze są fabryczne ( w kolorze tapicerki) To samo z tymi przy przedniej szybie.
Jakieś sugestie, doświadczenia w takim temacie?
dzięki.
Jakieś sugestie, doświadczenia w takim temacie?
dzięki.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
jesli chodzi o glosniki w tylnych drzwiach to ta siatka maskujaca jest zespolona razem z glosnikiem.musisz zdjac tapicerke drzwi i wtedy odkrecic glosnik razem z siatka.jest chyba na 3 wkretach przymocowana do boczku.5 min. roboty.nie podwazaj bo polamiesz. z przodu nie wiem jak sie wyjmuje.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
To ja mam jeszcze pytanko w tym temacie. Jak sie rozbiera tapicerke w tych tylnych drzwiach? Bo jeden glosnik z tylu mi nie gra i musze dojsc zeby sprawdzic co z nim nie tak. Dodam ze drzwi byly chyba wymieniane przez wczesniejszego wlasciciela i malowane. Moze glosnik nie podlaczony albo uszkodzony. Nie chce uszkodzic tapicerki wiec jakby ktos podpowiedzial gdzie co odkrecac, odczepiac to bede wdzieczny. W drzwiach nie ma zadnej elektryki oprocz centralnego zamka.
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
130mm coś tam grały, ale ja zmieniłem na 160mm i teraz gra ładnie 
https://audi80.pl/car-audio-gps-cb-vf11.htm wejdź tu to ci pomogą

https://audi80.pl/car-audio-gps-cb-vf11.htm wejdź tu to ci pomogą

- arekkrosno
- Forum Audi 80
Odgrzewam żeby nie powielać. Wziąłem się za wymianę tylnych głośników. Po zdjęciu tapicerki okazało się że ktoś już tam grzebał i usunął głośniki basowe razem ze wzmacniaczami. Tweetery zostały razem z kablami i działają. I teraz tak:
1. Jak chcę założyć basowe głośniki to muszę założyć jakąś zwrotnicę żeby dobrze grało z tweeterami?
2. Czy po prostu lepiej założyć głośniki 2/3-drożne 16cm i będzie równie dobrze grać?
Nie jestem audiofilem i chcę wydać max 200 zł na głośniki.
1. Jak chcę założyć basowe głośniki to muszę założyć jakąś zwrotnicę żeby dobrze grało z tweeterami?
2. Czy po prostu lepiej założyć głośniki 2/3-drożne 16cm i będzie równie dobrze grać?
Nie jestem audiofilem i chcę wydać max 200 zł na głośniki.