[80 B3] Jak otworzyć tylną klape ??
[80 B3] Jak otworzyć tylną klape ??
Problem polega na tym ze zamek w tylnej klapie wszedł do srodka. Nie wiem dlaczego, byc moze ktoś chciał sie włamać. Teraz nie moge otworzyc bagaznika poniewaz kluczyk nie przekręca sie. Otwierał już ktoś awaryjnie jakimś patentem tylną klape ?? Nie chcę kupować nowej lampy dlatego sie pytam.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Masz tu coś na ten temat https://audi80.pl/b3-18-ru-zatrzasni ... t27173.htmbobsley6 pisze:Otwierał już ktoś awaryjnie jakimś patentem tylną klape ?
Szybszy sposób to wypchnięcie tej dużej czarnej wkładki co znajduje się za wkładką zamka w klapie, potem wyjąć tylną kanapę i przez otwór w tylnej kanapie po lewej stronie (od strony pasażera) bierzemy coś w dłoń i trafiamy w cięgno zamka (ja u siebie miałem w ręce stary amortyzator, trochę waży, ale za to ma moc :lol: <ok> )
Ja demontowałem półkę tylną, mam 4 głośniki u siebie, musiałem 2 odciąć, potem podłączone zostały na nowo, po fakcie dopiero zajarzyłem, że tej półki nie trzeba wcale demontować (w ogóle to siedziałem nad tym wszystkim ze 3 godziny, bo nie wiedziałem z początku co to jest i gdzie znajduje się te cięgno zamka :mrgreen: Ze 40 minut napierdzielałem w ten bolec metalowy, co jest na środku na dole w bagażniku <rotfl2>
Tak więc półki wcale nie trzeba demontować
Ja demontowałem półkę tylną, mam 4 głośniki u siebie, musiałem 2 odciąć, potem podłączone zostały na nowo, po fakcie dopiero zajarzyłem, że tej półki nie trzeba wcale demontować (w ogóle to siedziałem nad tym wszystkim ze 3 godziny, bo nie wiedziałem z początku co to jest i gdzie znajduje się te cięgno zamka :mrgreen: Ze 40 minut napierdzielałem w ten bolec metalowy, co jest na środku na dole w bagażniku <rotfl2>
Tak więc półki wcale nie trzeba demontować