Witam kolegów.
Mam następujący problem, otóż malowałem ostatnio Audi i wiadomo trzeba było wszystko rozkręcić i rozłożyć więc tak zrobiłem. Teraz przyszła pora na składanie no i stanąłem ze znajomym na etapie składania drzwi.
Przykręciliśmy zamki, klamki w tylnych drzwiach ale zostało jeszcze założenie rygli z przodu i z tyłu [ nie wiemy gdzie i jak podłączyć pręciki] a także złożenie wszystkich pręcików itp. w drzwiach kierowcy. Mam jakieś tam zdjęcia ale nic z nich nie mogę wywnioskować i ustalić ;/
Moja prośba jest następująca:
posiada ktoś może zdjęcia/schematy lub może to jakoś zobrazować/narysować żebyśmy mieli jak to złożyć ?
Za pomoc z góry dziękuje
[80/B2] Jak 'uzbroić' drzwi.
[80/B2] Jak 'uzbroić' drzwi.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2010, 18:49 przez GuferASS, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, ale przydałoby się jeszcze rygielki podpiąć w drzwiach.
Ogólnie drzwi się otwierają bo ten 'pręcik' akurat nie wypadł z zamka i jest ok. ale właśnie nie wiem jak to podpiąć żeby drzwi można było zablokować ;]
Mam 4 pręciki z gwintem czyli te od blokady, tylko 2 są dłuższe i wygięte a 2 są krótkie i proste i nie wiem które to przód a które to tył ;]
Ogólnie drzwi się otwierają bo ten 'pręcik' akurat nie wypadł z zamka i jest ok. ale właśnie nie wiem jak to podpiąć żeby drzwi można było zablokować ;]
Mam 4 pręciki z gwintem czyli te od blokady, tylko 2 są dłuższe i wygięte a 2 są krótkie i proste i nie wiem które to przód a które to tył ;]
No ok. Poradziłem sobie z tym tyłem ale zaskoczył mnie teraz przód.
Jakaś biała 'nakładka' na zamek wkładana na takie dwa 'bolce' z zamka. Po prostu mam zaczepić elementy od klamki do tego plastiku tak jak pasują czy jakieś 'kombinacje' musze stosować ?
Wybaczcie za pytanie ale poddaje się już z tymi drzwiami :mrgreen:
Jakaś biała 'nakładka' na zamek wkładana na takie dwa 'bolce' z zamka. Po prostu mam zaczepić elementy od klamki do tego plastiku tak jak pasują czy jakieś 'kombinacje' musze stosować ?
Wybaczcie za pytanie ale poddaje się już z tymi drzwiami :mrgreen: