Witam
Przy próbie podłączenia ładowarki telefonu do gniazda zapalniczki zauwazylem że nie jest ona podłączona. Połączenie przewodów do gniazda zapalniczki wymaga wyciągnięcia popielniczki. Udało mi się odkręcić i wyciągnąć zapalniczkę. Czy trzeba wyciągnąć panel Klimatronika żeby odkręcić srubki mocujące jak w temacie:
https://audi80.pl/printview.php?t=14586&start=0
?
Jeśli tak jak to zrobic zeby niczego nie uszkodzić? Chyba że istnieje inna prostsza (niekoniecznie tak oczywista metoda)?
Pozdrawiam
Paweł
[b4] Jak wyciągnąć popielniczkę w Audi B4 z Klimatronik
- automaniaczek
- Forum Audi 80
- automaniaczek
- Forum Audi 80
W tym https://audi80.pl/printview.php?t=14586&start=0 temacie wyjęta jest i tylna
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie trzeba wyciągać całego panelu, wystarczy zdjąć samą ramkę. Aby to zrobić, wystarczy ją lekko podważyć z góry lub z boku. Jest ona zamocowana do panelu za pomocą dwóch zatrzasków.cancer83 pisze:Czy trzeba wyciągnąć panel Klimatronika żeby odkręcić srubki mocujące jak w temacie:
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 10:20 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
B4 Klimatronik -Popielniczka wyciagnięta:)
Koledze IC69 dziękuje za poradę.
Plastykowa ramka Klimatronika niebezpiecznie trzeszczała przy podważaniu jej z boku płaskim śrubokrętem, ale kiedy zatrzaski puściły ramkę dało się zdjąć bez problemu.
Potem zostało już tylko odkręcenie dwóch śrubek mocowania popielniczki oraz jej wyciągnięcie. U mnie do spodu popielniczki był przyklejony materiał wyściełający miejsce pod popielniczką, ale przy użyciu odrobiny siły dało się ją wyciągnąć i podłaczyć zapalniczkę wraz z jej podświetleniem.
Myślę że temat można zamknąć.
Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam
Plastykowa ramka Klimatronika niebezpiecznie trzeszczała przy podważaniu jej z boku płaskim śrubokrętem, ale kiedy zatrzaski puściły ramkę dało się zdjąć bez problemu.
Potem zostało już tylko odkręcenie dwóch śrubek mocowania popielniczki oraz jej wyciągnięcie. U mnie do spodu popielniczki był przyklejony materiał wyściełający miejsce pod popielniczką, ale przy użyciu odrobiny siły dało się ją wyciągnąć i podłaczyć zapalniczkę wraz z jej podświetleniem.
Myślę że temat można zamknąć.
Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam